Social

Peste 150 de tineri vor absolvi în acest an, Academia „Ștefan cel Mare” din Chișinău

Peste 150 de tineri vor absolvi în acest an, Academia „Ștefan cel Mare” din Chișinău

Academia "Ștefan cel Mare" rămâne o instituție de învăţământ care oferă o serie de avantaje și condiţii moderne de studii pentru tinerii ce își doresc să facă o carieră în Ministerul Afacerilor Interne. Locul de muncă este asigurat după absolvire și mulți candidați și-au depus deja dosarele de inscriere pentru acest an de studiu.

Academia "Ștefan cel Mare" pregătește specialiști într-o multime de domenii pentru instituțiile din subordinea MAI.


DINU OSTAVCIUC rectorul Academiei "Ștefan cel Mare": „Noi avem programe noi de studii. Avem program de drept unde pregătim ofiţeri de urmărire penală şi experți criminaliști. Avem securitate şi ordine publică – unde pregătim ofițeri de investigații, ofițeri de patrulare, de ordine publică şi carabinieri. Avem şi programa de securitate a frontierei.”


VITALIE IONAȘCU Decan al Facultății Drept, Administrație, Ordine şi Securitate Publică: „Cei care își fac studiile la buget beneficiază de asigurarea cu loc de muncă la Ministerul Afacerilor Interne, au posibilitatea chiar să il aleagă, un alt avantaj ar fi ca acei 4 ani de studii care sunt realizați în cadrul academiei sunt consideraţi ca ani de serviciu.”


MIHAELA PASCAL asistent universitar, catedra "Drept Privat": „În cadrul specializării de asistență juridică în instituțiile publice şi private, studenții dobândesc abilitățile necesare de reprezentare a persoanelor fizice şi juridice atât în faţa altor autorități, cât şi în faţa instanțelor de judecata. De asemenea, ei învață să elaboreze acte juridice, să le expertizeze şi să dobândească alte abilități necesare în cariera lor de jurişti.”


Absolvenții au beneficiat de oportunităţile oferite și recomandă înscrierea la academie.


ARTIOM LIVĂDARI absolvent al promoției 2024: „Sunt profesori profesionişti aici. Te îndrumă maximal cum este posibil.”


DUMITRIȚA STRATAN candidat: „Am decis să vin la academie deoarece mă ocup cu sportul de 4 ani – judo sambo. Am succes în acest domeniu. Eu am decis că o să pot să fac faţă cu brio la Academia "Ștefan cel Mare". Am observat că foarte multe femei se descurcă bine şi evoluează în carieră şi de aia am decis să depun actele aici ca să fiu şi eu una dintre ele.”


În acest an, academia va fi absolvită de peste 150 de tineri.

author-img_1

Iuliana Adiaconiței

Reporter