Social

Fructe, legume, brânzeturi şi alte produse autohtone i-au îmbiat pe cumpărători la târgul Cămara Fest

Fructe, legume, brânzeturi şi alte produse autohtone i-au îmbiat pe cumpărători la târgul Cămara Fest

Fructe, legume, brânzeturi şi alte produse autohtone gustoase si sănătoase i-au îmbiat pe cumpărători astăzi, la târgul Cămara Fest devenit, deja, o tradiţie. Evenimentul este organizat în sprijinul producătorilor din Republica Moldova. Dar şi locuitorii din Chişinău sunt bucuroşi că pot găsi, în acelaşi loc, un sortiment bogat de produse naturale locale.

Producătorii au scos pe tarabe tot ce au mai bun. Se bucură că sunt organizate astfel de târguri pentru că nu prea au unde să-şi vândă marfa la un preţ bun.

LUDMILA MAROLA, producător autohton: „Venim de la Străşeni, Tătăreşti, cu prună, avem un hectar de prună. 39-48 foarte greu, soţul lucrează la Londra ca să mă sponsorizeze pe mine să ţin livezile. Am livadă de cireşe, prune şi vii.”

IRINA POMPUŞ, producător de mure: „Reuşim să vindem o parte din produsul nostru. * 36-42 pot să zic că datorită tîrgurilor la care participăm murele au devenit mai populare. Seceta persistă şi noi chiar având un sistem de irigare nu reuşim să facem faţă temperaturilor foarte mari.”

ROMAN ZAHARIA, producător de legume: „Avem ardei, roşii, ceapă, usturoi, vânătă, ţelină, tot ce se produce în Republica Moldova. Targul ne ajută să ne realizăm marfa, să ajungem la mai mulţi cumpărători. Noi am investit în irigare şi nu depindem de ploaie.”

„Cel mai potrivit targ pentru familie, multe fructe, autohtone sper că fără multe chimicate. Eu mereu ii sustin deja sper si statul sa ii sustina.”

„E bine, soţia cu copii în parc, până una alta fac cumpărături preturile sunt accesibile în comparatie cu marcheturile din oras.”

„Am luat branza de oi, e frumos, imi place aici, tot natural.”

Unii producători au venit şi cu noutăţi la târg.

„O noutate pentru mine de fapt, vinul din coacaze negre, m-au servit şi mi-a plăcut. Nu trebuie să punem umăr de la umăr să ne ajutăm unul pe altul, cam pe ideea asta merg.”

„Prima dată l-am gustat în Franţa, ne-a plăcut şi am hotărât să îl producem şi noi. S-a confirmat că este benefic pentru sănătatea umană.”

MIHAELA POPESCU, producător autohton: „Suntem din raionul Călăraşi, satul Pituşca, am venit cu pepene roşu şi porumb pentru fiert. Este un an destul de dificil dar încercăm să ne descurcăm.”

DIANA CRUDU, organizator: „Sunt 70 de producatori autohtoni de pe întreg teritoriul Republicii Moldova. Este sezonul piersicelor, prunelor, merelor, strugurilor, vinurile mari de la cramele mici nu lipsesc, bunătăţile specifice zonelor.”

Târgul cu produse autohtone va fi deschis în Parcul Alunenul în fiecare sâmbătă şi duminică din luna august, de la ora 9.00 până la ora 18.00.

author-img_1

Cristina Popescu

Reporter