Actualitate

FOTO/VIDEO. Prieteni și cunoscuți ai tinerei de 19 ani din Orhei au aprins lumânări la casa suspectului

post-img
imagine

Mai mulți prieteni și cunoscuți de-ai tinerei de 19 ani din Orhei care a fost răpită și ucisă au mers la casa suspectului și au aprins lumânări în gest de solidaritate și susținere.

 


 


Procuratura Generală a deschis un dosar penal pentru omor intenţionat al unei femei însărcinate în cazul răpirii şi uciderii tinerei de 19 ani din Orhei. Anchetatorii vor cere mai multe expertize pentru a afla cum s-a întâmplat totul. Sursele TVR MOLDOVA spun că o lovitură puternică la cap ar putea fi cauza morţii victimei. De asemenea, ea ar fi fost torturată.

Administraţia Naţională a Penitenciarelor a confirmat, pentru TVR MOLDOVA, că principalul suspect în acest caz a fost dat afară după ce o comisie medicală a decis că nu este apt, fizic şi psihic, pentru funcţia pe care o deţinea la Penitenciarul Goian.


Potrivit surselor TVR MOLDOVA, tânăra ar fi fost lovită de mai multe ori în zona capului cu un obiect dur. De asemenea, pe corpul tinerei au fost găsite urme de tortură dar şi semnele unei încercări de a fi strangulată. Aceleaşi surse mai spun că fata ar fi fost şi agresată sexual. Procuratura Generală nu a confirmat, deocamdată, aceste informaţii iar purtătorul de cuvânt al instituţiei a declarat că se aşteaptă rapoartele expertizelor.


Victima, în vârstă de 19 ani, însărcinată în aproape şase luni, a urcat pe 12 aprilie într-o maşină de ocazie, după care a dispărut. După opt zile de căutări, cadavrul ei a fost găsit într-o pădure aflată la 21 de kilometri de casa şoferului maşinii, din satul Chiţcanii Vechi, raionul Teleneşti. Bărbatul, fost poliţist şi fost angajat al administraţiei penitenciarelor, nu colaborează cu anchetatorii și încearcă să-i ducă în eroare. Iniţial, poliţia a demarat o cercetare penală pentru răpirea unei persoane în grup. Bărbatul este învinuit în acest caz şi a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile în penitenciar. Dar în dosarul penal pentru omor intenţionat al unei persoane însărcinate, acesta nu are, deocamdată, niciun statut. Codul Penal prevede pentru o asemenea infracţiune închisoare de la 15 până la 20 de ani sau detenţie pe viaţă.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter