Extern

Președintele Franței, Emmanuel Macron: Această schimbare era necesară pentru a garanta pensia fiecăruia dintre noi şi pentru a creşte bunăstarea naţiunii noastre

Macron, primul discurs după promulgarea legii pensiilor

Președintele Emmanuel Macron s-a adresat francezilor în prima alocuțiune televizată după ce a promulgat controversata lege de reformă a pensiilor.

Liderul de la Élysée a spus că această lege este necesară și că îi înțelege pe cei care au protestat în ultimele luni. Știe că reforma ,,nu este acceptată" și că ,,nimeni nu poate rămâne surd". Este pregătit pentru o serie de negocieri cu reprezentanții sindicatelor și patronatelor, potrivit stiriletvr.ro.

Emmanuel Macron a vorbit și despre următoarele priorități ale celui de-al doilea mandat prezidențial, și anume muncă, justiție și progres, cu accent pe educație, sănătate și serviciile de urgență, ori locuri de muncă.

Emmanuel Macron, președintele Franței: Consiliul Constituţional a validat partea esenţială a legii pensiilor. În consecinţă, am promulgat-o. Prevederile acestei legi intră în vigoare, progresiv, din toamnă. Adoptată conform constituţiei noastre, această schimbare era necesară pentru a garanta pensia fiecăruia dintre noi şi pentru a creşte bunăstarea naţiunii noastre. În condiţiile în care creşte numărul pensionarilor şi creşte speranţa de viaţă, răspunsul nu poate fi scăderea pensiilor sau creşterea cotizaţiilor.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter