Politic

Presedinta Maia Sandu după tentativa de asasinat asupra lui Donald Trump: „Violența politică nu are loc în societățile noastre”

post-img
Tentativa de asasinat asupra fostului președinte american Donald Trump

Tentativa de asasinat asupra fostului președinte american Donald Trump a dat naștere unor reacții de condamnare din partea liderilor lumii. Printre aceștia s-a numărat și Presedinta R. Moldova, Maia Sandu, care a subliniat că „Viață politică nu are loc în societățile noastre”.

ZFR

Presedintele R. Moldova, Maia Sandu pe platforma X: „Violența politică nu are loc în societățile noastre. Îi doresc lui Donald Trump o recuperare rapidă. Condoleanțe prietenilor și familiei participantului la miting ucis în atac.”

Maia Sandu

Președintele SUA, Joe Biden pe platforma X: „Mă bucur că Donald Trump este bine și în siguranță. Mă rog pentru el și famiiliile celor care au fost la eveniment, în timp ce așteptăm alte informații. Eu și Jill suntem recunoscători serviciilor secrete pentru că l-au protejat. Acest tip de violență nu are loc în America. Trebuie să ne unim și să-l condamnăm.”

Joe Biden

Preşedintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen:„Sunt șocată de atacul care a avut loc. Îi doresc lui Donald Trump recuperare rapidă și ofer condoleanțele mele victimei inocente. Violența politică nu are niciun loc într-o democrație.

Ursula von der Leyen

Amintim: Fostul președinte american Donald Trump a fost coborât de urgență de pe scenă după ce au izbucnit focuri de armă la un miting politic din Pennsylvania, într-o aparentă tentativă de asasinat. Atacatorul de sex masculin a fost împușcat, iar alte două persoane au fost grav rănite.


author-img_1

Iuliana Adiaconiței

Reporter