Actualitate

Ministrul Agriculturii, audiat în plenul Parlamentului

Ministrul Agriculturii, audiat în plenul Parlamentului

Ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare a venit în Parlament pentru a da explicaţii despre situaţia din domeniul agricol, în urma protestelor fermierilor.

Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, este audiat în plenul Parlamentului de la ora 15. Asta după ce la începutul şedinţei de astăzi, deputaţii Bolocului Comuniştilor şi Socialiştilor au cerut audiera ministrului pentru a da explicaţii referitor la crizele prin care trec agricultorii din Republica Moldova şi soluţiile pe care le propune Guvernul.

În discursul său, Vladimir Bolea a declarat că situaţia din domeniul agricol este una dificilă, iar ei mai mult au avut de suferit agricultorii din sudul Republicii Moldova, principalul motiv fiind seceta. Ministrul a declarat că au fost luate în calcul toate scenariile, iar autorităţile discută cu toţi factorii de decizie, inclusiv cu cei din sistemul bancar pentru a identifica reusrse suplimentare.


Şedinţa Parlamentului continuă şi la această oră și în plenul Legislativului a ajuns şi preşedfintele Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stefanchuk, care se află în prima sa vizită de lucru în Republica Moldova. 

Amitim că recent, Parlamentul Republicii Moldova și Rada Supremă a Ucrainei au încheiat un memorandum de înțelegere privind cooperarea bilaterală şi eforturile de integrare în Uniunea Europeană.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter