Actualitate

UPDATE: Prim-ministrul Republicii Cehe, Petr Fiala: „Acest Summit a fost foarte important pentru Europa”

post-img
captură

Prim-ministrul Republicii Cehe, Petr Fiala, a declarat că Summitul CPE a fost foarte important pentru Europa. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei conferință de presă susținută cu prim-ministrul Dorin Recean,

Prim-ministrul Republicii Moldova, Dorin Recean: „Vă mulțumesc pentru ati ajutat în organizarea Summitului. Vă mulțumim că ați contribuit la consolidarea posibilităților R. Moldova de a livra pe cele nouă condiționalități în ceea ce privește aderarea R. Moldova la UE. Cehia a fost mereu alături de R. Moldova. Noi construim Europa acasa și vă mulțumesc că sunteți alături de noi.”

Prim-ministrul Republicii Cehe, Petr Fiala: „Acest Summit a fost un semnal foarte important să vă spunem că sunteți atât de importanți pentru noi, pentru Europa și va reușit să gestionați evenimentul cu mult succes. A fost un semnal trimis și către Rusia. Cehia sprijină R. Moldova în amenințările hibride. Sprijin în continuare calea R. Moldova spre aderarea la UE. Companiile cehe sunt bine echipate pentru a ajuta R. Moldova. Urmează să fie un nou radar pentru apărarea spațiului aerian R. Moldova.”

author-img_1

Svetlana Carțîn

Reporter