Social

Şase organizaţii de tineret şi-au prezentat proiectele la Târgul anual al posturilor de voluntariat

Şase organizaţii de tineret şi-au prezentat proiectele la Târgul anual al posturilor de voluntariat

Şase organizaţii de tineret şi-au prezentat proiectele la Târgul anual al posturilor de voluntariat, organizat la Chişinău. Evenimentul a devenit o tradiție si în ultimi ani au participat sute de tineri care s-au regăsit apoi în activitățile de voluntariat.

Târgul Posturilor de Voluntariat este la cea de-a noua ediţie și la el participă reprezentanti ai asociațiilor care își propun să făcă fapte bune pentru semeni. Toată lumea este binevenită să se alăture acestui demers și au fost  prezentate 40 de posturi vacante din 5 organizații de voluntariat din Chișinău. Oricine poate găsi un proiect social potrivit - ajutor persoanelor vârstnice, lucrul cu familiile și copiii aflați în situații de risc, păstrarea memorii și a patrimoniului cultural sau proiecte ecologice.

CONSTANŢA CRAVEŢ, reprezentant, Asociaţia Concordia: „Suntem o asociaţie obştească care prestează servicii sociale pentru mai multe categorii de beneficiari şi avem de exemplu trei campanii pe an unde colectăm mai multe produse destinate acestor beneficiari, mă refer la copii, tineri şi vârstnici, de asemenia şi familii vulnerabile din întreaga ţară”.

VLADA ISTRATI, reprezentant, organizaţia AIESEC: „Noi suntem o organizaţie de voluntariat internaţională în peste 110 ţări. AIESEC în Chişinău se ocupă de organizarea diferitor proiecte, cum ar fi On The Map care a fost vara aceasta, el s-a bazat pe turismul sustenabil şi marketing. Voluntarii noştri se ocupă de organizarea acestor proiecte”

ECATERINA LABUNEŢ, coordonatoare voluntari, Centrul Republican al Voluntarilor: „Centrul nostru are mai multe departamente: ajutor copiilor, ajutor oamenilor vârstnici, call centru, de asemenia şi evenimente sociale. Fiecare departament are proiectele sale, deja după interesele voluntarilor”.

La târg au venit voluntari cu experienţă, dar şi cei ce doresc să facă parte dintr-o comunitate pentru a-și aduce aportul,.

Voluntariatul este activitatea desfășurată din proprie inițiativă, de către o persoană care își dedică timpul, energia și talentul pentru a îi ajuta pe ceilalți, fără a primi în schimb o recompensă de natură financiară. În Republica Moldova, voluntariatul este reglementat prin lege.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter