Sport

Luptătoarele Anastasia Nichita și Mariana Drăguțan aspiră la medalii olimpice

Luptătoarele Anastasia Nichita și Mariana Drăguțan aspiră la medalii olimpice

Anastasia Nichita și Mariana Drăguțan aspiră la medalii olimpice. Fetele își doresc să ajungă pe podiumul de premiere la Olimpiada de la Paris și fac totul pentru a-și realiza visul. Ambele luptătoare se antrenează intens, doar că Anastasia Nichita abia a revenit pe saltea, după o serie de accidentări.

ANASTASIA NICHITA, luptătoare: „Am avut un cantonament de reabilitare în Grecia. Acum mă simt mult mai bine. Am început antrenamentele pe saltea."

În orice caz, obiectivul este bine stabilit – medalia olimpică. Atât Anastasia Nichita cât și Mariana Drăguțan nu se mulțumesc doar cu participarea și promit că vor face tot ce le stă în puteri pentru a se remarca la Olimpiada din Franța.

ANASTASIA NICHITA, luptătoare: „Am avut accidentare la coastă și la genunchi, dar asta nu mă impiedică să obțin o medalie olimpică."

MARIANA DRĂGUȚAN, luptătoare: „Desigur că visul fiecărui sportiv este o medalie olimpică. Al meu este la fel și voi munci pentru asta."

Sportivele așteaptă ca pe durata competiției de anvergură să fie susținute de cetățenii Republicii Moldova, stabiliți la Paris.

MARIANA DRĂGUȚAN, luptătoare: „Pentru mine este foarte importantă susținere oamenilor. Prin intermediul lor prinde mai mult curaj și ne motivează să nu renunțăm. Ei mereu cred în noi și suntem bucuroși că vor fi alături de noi și ne vor urmări luptele."

Pe lângă antrenorului lotului, alături de Anastasia Nichita va fi și Valeriu Mircea, care răspunde de pregătirea fizică a sportivei și care este, totodată, logodnicul ei. El crede că luptătoarea e gata să cucerească aurul olimpic.

ANASTASIA NICHITA, luptătoare: „Încă nu cunosc dacă el va primi acreditarea de antrenor, deoarece sunt unele neînțelegeri, dar el va fi, cu siguranță, alături de mine acolo."

VALERIU MIRCEA, antrenor: „Eu consider că Anastasia, în cazul în care va fi psiholigic și fizic pregătită, poate obține chiar și medalia de aur la Paris."

De săptămâna viitoare, Anastasia Nichita și Mariana Drăguțan vor merge într-un cantonament în Italia, unde se vor pregăti alături de reprezentantele altor țări pentru olimpiadă.

ANDREI CHIPERI, antrenor: „Acasă ne este greu, deoarece un avem sparing-parteneri. În plus, acolo vom avea un regim bine stabilit. În data de 26 iulie revim acasă și apoi plecăm la Jocurile Olimpice."

Fetele vor intra în lupta pentru medalia olimpică la începutul lunii august, la fel ca Irina Rîngaci, a treia sportivă din această probă care va reprezenta Republica Moldova la marele eveniment din această vară.

author-img_1

Svetlana Carțîn

Reporter