Sport

S-a desfășurat prima etapă a Campionatului național de autocross, ediţia 2023

S-a desfășurat prima etapă a Campionatului național de autocross, ediţia 2023

Viteză, curaj şi îndemânare la cote maxime în prima etapă din acest an a Campionatului Moldovei la autocross. Zeci de piloţi talentaţi şi-au turat motoarele şi au gonit pe traseul de la Colonița. Iar spectatorii au urmărit cursa cu sufletul la gură.

Intonarea imnului de stat şi prezentarea bolizilor care au intrat în cursă au deschis evenimentul sportiv, aşteptat de toţi pasionaţii cailor putere din Republica Moldova.

RUSLAN CEBAN, participant: „La noi maşinile sunt dotate pentru aşa gen de sport. Au carcasă de siguranţă şi multe altele”.

Cei 25 de piloţi participanţi au făcut un adevărat spectacol la Coloniţa. Mai ales că astfel de competiţii au lipsit în ultima perioadă.

VADIM VASIUC, participant: „După pandemie s-au mai distrus câteva cluburi sportive. A fost o pauză de trei ani şi durat. Anul acesta preconizăm să facem 4-5 etape şi o cupă. Preconizăm la etapa doua, a treia să fie mai mulţi”.

MIHAIL PEREMAN, președinte, Federația de Automobilism din Republica Moldova: „Următoarele etape se vor petrece în Găgăuzia, în Edineţ, în Transnistria şi în Glodeni”.

Pe lângă întrecerea captivantă de pe traseu, spectatorii au fost îmbiaţi şi de grătarele care au sfârâit toată ziua.

„Frigărui, mici, cârnăciori, plăcinte la tigaie cu brânză şi verdeaţă.Este distracţie, este ceva nou. Am venit cu prietenii să ne uităm. Ne plac sunetele de motoare şi mirosul de benzină. Lumea se odihneşte frumos. Acesta este un sport foarte aglomerat şi foarte interesant”.

Campionatul Moldovei la Autocross este organizat de Federaţia de Automobilism din Republica Moldova. La finalul anului competiţional, cei mai buni piloţi vor fi premiaţi.

author-img_1

Svetlana Cojocaru

Reporter