Actualitate

Energocom a semnat un contract pe 6 luni cu Centrala de la Cuciurgan. Prețul energiei procurate va fi mai mic decât cel din ultimele 4 luni

post-img
Stâlpi de energie electrică

„Avem un contract de livrare a energiei electrice pentru o perioadă de șase luni. Energocom SA a semnat un contract nou cu Centrala termoelectrică Moldovenească din regiunea transnistreană (MGRES) la prețul de 66 USD/MWh, cu 7 dolari mai puțin decât în ultimele patru luni”, a transmis Victor Parlicov, minitrul Energiei, într-o postare pe pagina de Facebook.


„Contractul ne va permite asigurarea consumatorilor finali cu energie electrică și funcționarea stabilă a sistemului energetic. De asemenea, durata de 6 luni a contractului ne asigură un grad mai mare de stabilitate și previzibilitate

De asemenea, în luna aprilie Energocom va cumpăra electricitate de la SN Nuclearelectrica SA din România circa 17,4 mii MWh, echivalentul a 5,5% din necesar.

La necesitate, în orele de vârf, întreprinderea poate achiziționa energie și de pe bursa română OPCOM”, a transmis Victor Parlicov.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter