Actualitate

A doua ediție a expoziției „R. Moldova Prezintă”: 25 de companii autohtone cuceresc piața din Maramureș, România, în aceste zile

post-img
expoziție

25 de companii autohtone participă în perioada 23 – 25 septembrie 2022, la a doua ediție a expoziției “Republica Moldova Prezintă” la Baia Mare, România.

Expoziția organizată de Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie Maramureș cu suportul Consiliului Județean Maramureș și UNDP Moldova- EU4Moldova: Regiuni-cheie, a reunit agenți economici autohtoni din domeniul agroalimentar, textil, vinificatori, gospodării țărănești, meşteşugari, etc.

Potrivit vicepreședintelui Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova Mihai Bîlba, expoziția se așteaptă a fi una de amploare, ca urmare a succeselor înregistrate anii precedenți la Iași, Brașov, Ploiești, etc.

„După o pauză de 3 ani, ne reîntoarcem la Maramureș, nu doar pentru a prezenta produsele și serviciile cu care țara noastră se mândrește, ci și pentru a găsi noi parteneri de cooperare. În această perioadă mai puțin favorabilă pentru antreprenori, credem că doar o colaborare eficientă dintre businessul din Republica Moldova și România poate contribui direct la creșterea competitivității, calității produselor și serviciilor și desigur a economiei celor două țări. Baia Mare este un oraș prietenos și sperăm că această relație de prietenie o vor simți ulterior și antreprenorii, participanți, care vor reveni cu drag la edițiile viitoare. Expoziția ”Republica Moldova Prezintă” este o proiectare a Expoziției naționale ”Fabricat în Moldova”, organizată de CCI a RM. Următoarea ediție a expoziției se va desfășura în perioada 01-05 februarie 2023, la Chișinău, și în acest context, invităm antreprenorii din România, cu un stand comun la evenimentul nostru”, a mai declarat Mihai Bîlba.

Florentin Nicolae-Tuș, președintele Camerei de Comerț și Industrie Maramureș, a mulțumit partenerilor pentru suportul acordat la organizarea evenimentului, menționând că au fost combinate foarte bine expozițiile din Republica Moldova și România.

„Am astăzi o mare satisfacție și bucurie că găzduim antreprenorii din Republica Moldova și e foarte important să vedem modul în care își promovează produsele. Fără antreprenorii din Republica Moldova expoziția era mai săracă”, a mai spus președintele CCI Maramureș.

Doru Lazăr, vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș a salutat prezența businessului din Republica Moldova, iar Pap Zsolt Istvan, viceprimarul de Baia Mare și-a manifestat dorința de a vedea, ulterior, produsele din R. Moldova pe piața din Maramureș și după încheierea expoziției.

Expoziția “Republica Moldova Prezintă” se desfășoară în cadrul evenimentului ”Rivulus Dominarum”, organizată la Maramureș. ”Rivulus Dominarum” este una dintre cele mai mari expoziții de bunuri de larg consum din Nord-Vestul României care, în decursul celor 28 de ani, a devenit o tradiție pentru producătorii și comercianții ce au dorit să se promoveze pe piața maramureșeană. În 2019, la ultima ediție a evenimentului, peste 15.000 de vizitatori au trecut pragul ”Rivulus Dominarum”. Notă: ”La cele șapte expoziţii desfăşurate anterior la Iași, Brașov, Ploiești, Maramureș au participat circa 600 de companii.”

author-img_1

Svetlana Cojocaru

Reporter