Actualitate

Noi detalii în cazul tinerei de 19 ani din Orhei răpite și ucise

Noi detalii în cazul tinerei de 19 ani din Orhei răpite și ucise

Procuratura Generală a deschis un dosar penal pentru omor intenţionat al unei femei însărcinate în cazul răpirii şi uciderii tinerei de 19 ani din Orhei. Anchetatorii vor cere mai multe expertize pentru a afla cum s-a întâmplat totul. Vă avertizăm că urmează informaţii care vă pot afecta emoţional. Sursele TVR MOLDOVA spun că o lovitură puternică la cap ar putea fi cauza morţii victimei. De asemenea, ea ar fi fost torturată.

ANGELINA UNGUREANU, jurnalist TVR MOLDOVA: „Procuratura Generală va cere o expertiză biologică a hainelor victimei, dar şi a fragmentelor ridicate din automobilul și de la domiciliul principalului suspect – bărbatul de 45 de ani în maşina căruia a urcat fata. De asemenea, se va face şi expertiza chimică a solului din locul în care a fost găsit cadavrul dar și a urmelor găsite pe încălțămintei victimei și a suspectului. Anchetatorii îi vor audia şi pe cei care au proprietăţi în apropierea pădurii unde a fost descoperită fata, pentru a aduna cât mai multe probe la dosar”.


Administraţia Naţională a Penitenciarelor a confirmat, pentru TVR MOLDOVA, că principalul suspect în acest caz a fost dat afară după ce o comisie medicală a decis că nu este apt, fizic şi psihic, pentru funcţia pe care o deţinea la Penitenciarul Goian.


Între timp, poliţiştii continuă să analizeze imaginile de pe camerele de supraveghere de la casa suspectului în care se vede cum bărbatul ar fi dus-o pe tânără în imobil, în seara dispariţiei, iar spre dimineaţă ar fi urcat-o în portbagajul maşinii. Când s-a produs decesul dar şi cauza lui vor fi stabilite de expertiza medico-legală.


Potrivit surselor TVR MOLDOVA, tânăra ar fi fost lovită de mai multe ori în zona capului cu un obiect dur. De asemenea, pe corpul tinerei au fost găsite urme de tortură dar şi semnele unei încercări de a fi strangulată. Aceleaşi surse mai spun că fata ar fi fost şi agresată sexual. Procuratura Generală nu a confirmat, deocamdată, aceste informaţii iar purtătorul de cuvânt al instituţiei a declarat că se aşteaptă rapoartele expertizelor.


VIOLINA MORARU, purtător de cuvânt, Procuratura Generală: „Procuratura raionului Orhei a pornit urmărire penală pentru omorul intenţionat al unei femei gravide. Vor fi audiaţi în calitate de martori deţinătorii de construcţii temporare din adiacentul locului depistării cadavrului, inclusiv cu dispunerea altor acţiuni relevante după caz”.


Victima, în vârstă de 19 ani, însărcinată în aproape şase luni, a urcat pe 12 aprilie într-o maşină de ocazie, după care a dispărut. După opt zile de căutări, cadavrul ei a fost găsit într-o pădure aflată la 21 de kilometri de casa şoferului maşinii, din satul Chiţcanii Vechi, raionul Teleneşti. Bărbatul, fost poliţist şi fost angajat al administraţiei penitenciarelor, nu colaborează cu anchetatorii și încearcă să-i ducă în eroare. Iniţial, poliţia a demarat o cercetare penală pentru răpirea unei persoane în grup. Bărbatul este învinuit în acest caz şi a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile în penitenciar. Dar în dosarul penal pentru omor intenţionat al unei persoane însărcinate, acesta nu are, deocamdată, niciun statut. Codul Penal prevede pentru o asemenea infracţiune închisoare de la 15 până la 20 de ani sau detenţie pe viaţă.

author-img_1

Redacția TVR Moldova

Reporter