Sport

Emoţii, adrenalină, forţă şi procedee spectaculoase la campionatul Republicii Moldova la Judo

Emoţii, adrenalină, forţă şi procedee spectaculoase la campionatul Republicii Moldova la Judo

Sportivi din toată ţara s-au luptat, timp de două zile, la Chişinău. La competiţie au luat parte judocani sub 21 de ani. Cei mai buni vor face parte din lotul naţional al Republicii Moldova.

Luptele s-au dat pe trei tatami la sala polivalentă de atletism din Chişinău. Sâmbătă au concurat sportivii de până la 18 ani, iar duminică, tinerii sub 21 de ani. Au fost lupte dure, atât la băieţi cât şi la fete.

David este din Căuşeni şi spune că a muncit un an întreg să se pregătească de acest campionat. Iar de la viitorul lui are mari aşteptări.

"Ca orice sportiv, la olimpiadă. Olimpiada care este cea mai grandioasă competiţie la care poate să plece vreun sportiv."

Iar Dorina Rubanovici are doar 14 ani dar a reuşit să-i impresioneze pe toţi după ce a câştigat cîteva lupte cu adversare mult mai experimentate.

DORINA RUBANOVICI, judocană: M-am pregătit de acest campioant, să câştig la U-18 şi U-21.Eu sunt de vârstă mai mică, dar aceasta este o experienţă care o să-mi ajute pe viitor.

"În 2024, pentru mine şi pentru majoritatea sportivilor, eu cred că este cea mai importantă competiţie care se paote face în Republica Moldova."

Luptele au fost urmărite cu atenţie de antrenorii loturilor naţionale care urmează să-i selecţioneze pe cei mai buni sportivi care să reprezinte Republica Moldova la competiţiile internaţionale.

ANDREI GOLBAN, preşedintele Federaţiei de Judo din Republica Moldova: Este important vârsta de cadeţi şi tineret. Sunt cei care ne vor reprezenta, posibil la următoarele Jocuri Olimpice care vor fi în 2028. Depistăm talentele care ne vor reprezenta în viitor la Campionatele Mondiale, Europene.

În cele două zile competiţionale s-au întrecut peste 500 de sportivi.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter