Social

O nouă înfrățire pe harta România-Republica Moldova

O nouă înfrățire pe harta România-Republica Moldova

Soroca este in sărbătoare. E hramul orașului și se celebrează 524 de ani de la atestarea documentară. Comunitatea din Soroca a ales cu acest prilej înfrăţirea cu localitatea Fălticeni, din județul Suceava.

Orașul Soroca este atestat documentar la 12 iulie 1499 dar pe 28 august celebrează Hramul pentru că, pe rit vechi, credinciosii celebrează Cinstita Adormire a Preasfintei Fecioara Maria. Pentru a da un nou impuls relatiilor frătesti românesti, primarii din Soroca și Fălticeni au semnat un acord de colaborare.

Datorită acestui acord, municipalitatea din Fălticeni va sprijini modernizarea bibliotecii din Soroca.

GHEORGHE CĂTĂLIN COMAN, primar, Fălticeni, Suceava: „Practic va fi o sală cu mobilier nou, cu sisteme audio şi video performante, cu sisteme unice care va permite desfăşurarea multiplelor activităţi pe care doamna primar le va gândi în zona respectivă. O sală care va fi pusă la dispoziţia tuturoro cetăţenilor din Soroca”.

OVIDIU MILICI, şef, Cancelaria Primăriei Suceava: „Avem toată disponibilitatea pentru a oferi sprijin şi asistenţă primăriei municipiului Soroca, pentru a dezvolta proiecte şi a accesa fonduri astfel încât Soroca şi sorocenii să aibă un viitor mai bun”.

În ultimii ani, autorităţile din Soroca au reuşit să semneze mai multe acorduri de colaborare cu autorităţile din Romania.

LILIA PILIPEȚCHI, primar, municipiul Soroca: „Astăzi am semnat al 15 contract de colaborare cu fraţii noştri de peste Prut. Este vborba despre municipiul Fălticeni cu care deja ave o colaborare. Aducem mari mulţumiri pentru susţinerea permanentă şi sperăm la noi colaborări fructuoase şi fierbinţi pe care dumnealor ni le prezintă”.

IONUȚ APOSTU, viceprimar, judeţul Buzău: „În urmă cu câţiva ani a fost un proiect prin care am finanţat reabilitarea falezei de la cetatea Soroca. Încercăm şi în anii următori să contribuim în funcţie de solicitările care vor veni de la doamna primar”.


Înfrăţirea dintre Soroca și Falticenu întărește legătura istorică și culturală dintre regiuni și deschide calea spre noi oportunități de dezvoltare a comunității prin cooperare transfrontalieră.

author-img_1

Svetlana Cojocaru

Reporter