Social

Uniți pentru parcursul european și împotriva dezinformării. A fost lansată o campanie de informare și combatere a dezinformării

Uniți pentru parcursul european și împotriva dezinformării. A fost lansată o campanie de informare și combatere a dezinformării

Cu cât ne apropiem de alegeri cu atât mai multe falsuri legate de integrarea europeană vor fi lansate în spațiul public, afirmă membrii Inițiativei Civice "Cetățeni pentru Europa". Ei au lansat astăzi o campanie de informare și combatere a dezinformării și îndeamnă pe cât mai mulţi basarabeni să se alăture acestei iniţiative pentru a opri războiul informaţional care vrea să schimbe parcursul Republicii Moldova.

VADIM PISTRINCIUC director executiv IPIS: „Direcția asta de mișcare organică a RM este in fiecare zi bombardată cu știri false, se încearcă înlocuirea realității " 4.46 -5.08 Este foarte important să nu lăsăm subiectul viitorului nostru European doar la latitudinea și discreția politicului.”

LUDMILA ROȘCA, formator, Institutul de Administrație Publică USM: „Am fost în mai multe mobilități cu programul ERASMUS+, toate acestea m-au determinat continuu să văd semnificația integrării europene și a programelor de instruire și educație. Vă rog mult să vă implicați în această activitate civică și să explicați compatrioților ce avantaje avem noi integrându-ne în UE.”

DMITRI MORUZ activist civic, Cahul: „Dacă vom înceta să fim indiferenți și să-i ajutăm pe colegii, rudele și prietenii noștri să înțeleagă care este adevărul, va fi mult mai simplu.”

VERONICA BOBOC director executiv, Centrul Media pentru Tineri: „Împreună, unindu-ne forțele putem opune rezistență celor care ne bombardează informațional zi de zi. Atâta timp cât oamenii sunt informați, cât gândesc critic e mai greu să-i prostești, să le induci stare de frică, ură.”

Voluntarii se pot înscrie pe platforma moldova.eu, la rubrica "implică-te". Până astăzi s-au înscris peste 360 de persoane, dintre care 100 din diaspora.

VALERIU PAȘA membru, Inițiativa Civică "Cetățeni pentru Europa", președinte Watchdog: „Vom merge în caravane prin localitățile din întreaga țară să vorbim cu cetățenii. Scopul nostru este ca pe 20 oct. oamenii să facă o alegere bazată pe cunoștințe, pe înțelegerea lucrurilor adevărate și nu pe sperietori.”

Inițiativa civică "Cetățeni pentru Europa" a fost lansată la începutul lunii iunie. Grupul e format din personalități marcante din diverse domenii de activitate, de la relații internaționale și antreprenoriat, până la cultură, artă și sport. Toţi îşi propun să informeze corect publicul despre avantajele majore ale aderării la Uniunea Europeană.

author-img_1

Svetlana Carțîn

Reporter