Politic

În satul Aluatu, raionul Taraclia, are loc turul doi al votării repetate pentru alegerea primarului

post-img
Vot

În satul Aluatu, raionul Taraclia, este organizat astăzi turul doi al votării repetate pentru alegerea primarului, transmite MOLDPRES.

În localitate a fost deschisă o singură secție de votare, pe listele electorale de bază fiind incluși 770 de alegători. Cetățenii își pot exercita dreptul de vot în intervalul 07:00 și 21:00. Pentru acest scrutin au fost tipărite 768 buletine de vot.

Pentru ca alegerile să fie declarate valabile, la ele trebuie să participe cel puțin 20% din numărul persoanelor înscrise în listele electorale.

Ca rezultat al organizării alegerilor locale generale din 5 noiembrie, s-a constatat că în opt localități din țară a fost înregistrată o participare mai mică decât ¼ din numărul de persoane înscrise în listele electorale, inclusiv în satul Aluatu, raionul Taraclia.

După desfășurarea votării repetate pe data de 19 noiembrie 2023, în această localitate niciunul dintre cei trei candidați la funcția de primar nu a acumulat mai mult de jumătate din numărul voturilor valabil exprimate, pentru a fi ales din primul tur, fapt ce a condus la organizarea turului doi de scrutin.


 

author-img_1

Cristian Sava

Reporter