Justiție

Primele declarații publice ale lui Gheorghe Cotorobai, principalul suspect în răpirea şi omorul tinerei însărcinate din Orhei

Primele declarații publice ale lui Gheorghe Cotorobai, principalul suspect în răpirea şi omorul tinerei însărcinate din Orhei

Gheorghe Cotorobai, principalul suspect în răpirea şi omorul tinerei însărcinate din Orhei, a vorbit pentru prima dată în faţa presei şi a declarat că e nevinovat. În schimb, a acuzat procurorii că ar fi trucat probele împotriva sa. Astăzi, Cotorobai a fost escortat la Judecătoria Orhei, unde a avut loc o nouă şedinţă în dosarul deschis pe numele său. Au mai fost audiaţi şi patru martori din partea acuzării, însă şedinţa s-a desfăşurat cu uşile închise.

ZFR

Învinuitul Gheorghe Cotorobai a fost escorat la Judecătoria Orhei de mai mulţi angajaţi ai poliţiei. Iniţial, el a refuzat să discute cu jurnaliştii. După şedinţă, însă, el a declarat că probele împotriva sa ar fi trucate. Avocatul principalului suspect a spus că în maşina lui Cotorobai ar fi urcat o altă tânăra, care ar fi acceptat să meargă la el acasă. Totuşi, apărătorul nu ne-a putut spune cine ar fi persoana, argumentând că nici el, nici clientul lui nu o cunoaşte. Ba mai mult, avocatul susţine că va cere ca unele expertize săfie repetate, în mod special, înregistrarea video în care se presupune că a urcat Ana Maria. VLADISLAV TELEBA, avocatul învinuitului: „Dumnealui într-adevăr a luat o persoană care era mai corpolentă decât Ana Maria şi mai în vârstă. Am şi declarat, era aproximatic de 30 de ani. Este domişoara pe care a luat-o din Orhei Cotorobai Gheorghe, dar nu este Ana Maria. - Va fi audiată? - Cum să fie audiată dacă noi nu o cunoaştem. - Domnul Cotorobai o cunoaşte, de ce nu solicită să fie adusă? - Nu o cunoaşte”. La şedinţa de judecată a fost prezentă şi mama victimei, însă aceasta a refuzat să discute cu jurnaliştii. ELENA COJOCARU, avocatul familiei victimei: „Consider că există suficiente probe. Asupra vinovăţiei, după cum am şi comunicat, se va expune instanţa de judecată. la moment alte declaraţii cred că nu sunt oportune să facem. Clienta mea se află într-o stare psiho emoţională foarte complicată. Vă daţi seama, este decesul fiicei”. Astăzi au fost audiaţi patru martori - mama elevului care făcea medidaţii cu Ana Maria, medicul la care era la evidenţă victima însărcinată, diriginta ei, dar şi un trecător care ar fi fost surprins de camerele video. Aceştia însă au refuzat să discute cu jurnaliştii. ALEXEI EŞANU, procuror de caz: „Şedinţa a fost închisă din motiv că este infracţiune de viol. Acolo toate cauzele sunt conexate. - Ce fel de martori au fost audiaţi şi ce au venit să confirme? - Martorii acuzării au fost audiaţi, alte detalii nu vă pot da din motiv că este şedinţă închisă. Sunt martori care au comunicat despre relaţiile cu care s-au aflat Ana-Maria Guja. 00:48 Pe 12 aprilie, victima, în vârstă de 19 ani, însărcinată în luna a şasea, a urcat într-o maşină de ocazie, după care a dispărut.

După opt zile, cadavrul ei a fost găsit într-o pădure aflată la 21 de kilometri de casa lui Gheorghe Cotorobai, din satul Chiţacnii Vechi, raionul Teleneşti. Procurorii susţin că expertiza medico-legală a arătat că Gheorghe Cotorobai nu era bolnav psihic. El se află acum în arest preventiv şi este învinuit de răpirea unei persoane şi omor şi viol. Acesta riscă detenţie pe viaţă.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter