Politic

Victor Chironda, candidatul PPDA la funcţia de primar al Chişinăului, îl acuză pe actualul edil că ar recurge la şantaj pentru a atrage în partidul său funcţionari municipali

Victor Chironda, candidatul PPDA la funcţia de primar al Chişinăului, îl acuză pe actualul edil că ar recurge la şantaj pentru a atrage în partidul său funcţionari municipali

Victor Chironda, candidatul Partidului Demnitate şi Adevăr la funcţia de primar al Chişinăului, îl acuză pe actualul edil că ar recurge la şantaj pentru a atrage în partidul său funcţionari municipali. În replică, serviciul de presă al primarului Ion Ceban spune că aceste declaraţii nu sunt, decât, elemente ale luptei electorale.

VICTOR CHIRONDA candidat la Primăria Chişinău, Platforma Demnitate şi Adevăr: „În ultima perioadă am primit multe mesaje şi sesizări prin care angajaţii din primăriei şi funcţionarii întreprinderilor municipale se plâng că sunt impuşi să adere la partidul lui Ceban, să facă campanie pentru el, chiar şi în timpul orelor de muncă, în caz contrar sunt ameninţaţi cu eliberarea din funcţie”.

Contactat de TVR MOLDOVA, serviciul de presă al Primăriei municipiului Chişinău ne-a declarat că acuzaţiile aduse edilului fac parte dintr-un narativ electoral.


REACŢIA SERVICIULUI DE PRESĂ AL PRIMĂRIEI CHIŞINĂU: "Este perioada campaniei electorale. Fiecare va dori să iasă în evidenţă prin diverse declaraţii şi manipulări."

Până acum, în cursa pentru functia de primar la Chişinău sunt înregistraţi 12 candidaţi. Ieri, atât candidatul Partidului Demnitate şi Adevăr, Victor Chironda, cât şi actualul primar depus actele pentru intrarea în competiţia electorală. Cei care doresc să candideze mai au la dispoziție încă o săptămână pentru a-şi depune documentele necesare la Consiliul de circumscripţie.

author-img_1

Svetlana Cojocaru

Reporter