Justiție

Conferința anuală a șefilor Birourilor Naționale Centrale Interpol

post-img
Conferința anuală a șefilor Birourilor Naționale Centrale Interpol
Sursa foto: poliția.md

În perioada 28 – 30 noiembrie, delegația Republicii Moldova reprezentată de șeful Direcției cooperare polițienească internațională a IGP, Viorel Țentiu, a participat la cea de-a 17-a Conferință anuală a șefilor Birourilor Naționale Centrale INTERPOL, desfășurată în or. Lyon din Franța.

La evenimentul cu genericul “Rețeaua Birourilor Naționale Centrale INTERPOL acționând împreună împotriva amenințărilor globale” au participat 300 de delegați din 142 de țări.

Reprezentantul R. Moldovei a avut mai multe întrevederi bilaterale cu oficiali de rang înalt, în cadrul cărora au fost abordate subiecte despre necesitățile organelor de drept naționale pentru a face față crizelor și provocărilor generate îndeosebi de situația regională actuală, fiind identificate soluții de acordare a suportului necesar.

Secretarul General al Organizației, Jürgen Stock, a apreciat înalt activitatea BNC Interpol Chișinău și pe cea a tuturor autorităților naționale de aplicare a legii, pentru implicare activă și utilizare cu maximă eficiență a instrumentelor puse la dispoziție de către INTERPOL. 

Reuniunea anuală a șefilor Birourilor Naționale Centrale din cele 195 țări-membre ale INTERPOL oferă posibilitatea abordării comune a priorităților și necesităților operaționale ale fiecărui stat în parte în materie de securitate și afaceri interne, cu revizuirea capacităților polițienești în coordonare și interacțiune directă cu Secretariatul General al Organizației.

author-img_1

Svetlana Carțîn

Reporter