Social

MAI anunță organizarea Forumului Internațional "Siguranța Online a Copiilor"

post-img
MAI anunță organizarea Forumului Internațional "Siguranța Online a Copiilor",

Ministerul Afacerilor Interne din Republica Moldova anunță organizarea Forumului Internațional „Siguranța Online a Copiilor", cu desfășurare la Chișinău, între 15-16 februarie 2024. Pentru cei interesați, va fi posibilă vizualizarea Forumului, live pe pagina de facebook a MAI.

ZFR

Evenimentul este organizat de MAI în parteneriat cu Centrul Internațional „La Strada Moldova”, sprijinul Departamentului de Stat al SUA și al Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova.

Astfel, pe 15-16 februarie, reprezentanți guvernamentali internaționali și naționali, oficiali ai Comisiei Europene, experți industria TIC, societate civilă, precum și organizații cu expertiză în domeniu, vor discuta în cadrul a șase panele.

Al șaselea panel, care poate fi urmărit pe 16 februarie live, între 14:15-15:30, va pune in discuție "Prevenirea secundară prin măsuri centrate pe agresori sexuali: registrul național al agresorilor sexuali". Principale subiecte vor cuprinde: politici și legislație europeană privind obligativitatea înregistrării și monitorizării agresorilor sexuali; experiența statelor UE de creare a registrelor de monitorizare a agresorilor sexuali; analiza contextului național și al perspectivelor de dezvoltare a unui registru național de monitorizare a agresorilor sexuali; programe de reabilitare și reintegrare pentru agresorii sexuali.

În cadrul panelului, va vorbi conducerea Ministerului Justiției din Republica Moldova și specialiști internaționali în investigarea cibernetică a abuzului/exploatării sexuale a copiilor. 

author-img_1

Iuliana Adiaconiței

Reporter