Extern

Focuri de armă în apropiere de Donald Trump. Poliția anchetează o presupusă „tentativă de asasinat”

post-img
Donald Trump

Poliţia federală americană FBI a anunţat duminică după-amiază că anchetează o presupusă "tentativă de asasinat" vizându-l pe fostul preşedinte Donald Trump, după focuri de armă în vecinătatea sa în ce timp acesta juca golf la reşedinţa lui din Florida, notează AFP.

ZFR

"FBI-ul (...) anchetează asupra a ceea ce pare a fi o tentativă de asasinat împotriva fostului preşedinte Trump", potrivit unui comunicat citat de Agerpres.

Donald Trump este în siguranţă, în urma focurilor de armă semnalate în vecinătatea sa, a anunţat echipa de campanie a candidatului republican la alegerile prezidenţiale din SUA, într-o declaraţie difuzată duminică, relatează Reuters şi AFP.

Fostul preşedinte, care se afla la clubul său de golf din Florida, potrivit presei, este 'în siguranţă după ce au fost semnalate focuri de armă în vecinătatea sa', a declarat Steven Cheung, director de comunicare pentru campania lui Donald Trump, adăugând că 'nu există alte detalii în acest moment'.

Secret Service, însărcinat cu protecţia preşedinţilor, foştilor preşedinţi şi personalităţilor politice importante, a anunţat pe X că 'anchetează împreună cu biroul şerifului comitatului Palm Beach un incident implicându-l pe fostul preşedinte Donald Trump care a avut loc cu puţin timp înainte de orele 14.00 (18.00 GMT)".

author-img_1

Lidia Gorka

Reporter