Extern

Rusia, după ce Occidentul a anunțat că livrează tancuri Ucrainei: Conflictul va ajunge „la un nou nivel de confruntare”

post-img
Dmitry Peskov

Decizia țărilor occidentale de a livra tancuri grele Ucrainei este inutilă din punct de vedere militar şi periculoasă politic, afirmă oficialii ruşi, după ce Germania a decis să transfere Ucrainei tancuri Leopard 2, iar Statele Unite sunt aşteptate să accepte livrarea unor tancuri M1 Abrams.

„Există o supraestimare clară a potenţialului pe care ele îl oferă Ucrainei”, a declarat despre tancuri purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. 

„Aceste tancuri vor sfârşi în flăcări, la fel ca celelalte”, ameninţând că „situaţia în Europa şi în lume este într-adevăr foarte, foarte tensionată”, consemnează agenţiile AFP şi DPA, preluate de Agerpres. 

„Nu există în prezent nicio perspectivă asupra unei soluţii diplomatice a conflictului”, a remarcat Peskov. 

În opinia sa, Occidentul greşeşte dacă crede că securitatea în Europa poate fi obţinută prin consolidarea armatei ucrainene şi continuarea războiului.

 „Aceasta este o convingere absurdă, este un punct mort”, a susţinut Peskov.

La rândul său, ambasadorul rus în Germania, Serghei Netcaev, a acuzat această ţară că, prin decizia de a transfera tancuri grele Ucrainei, renunţă la „responsabilitatea sa istorică faţă de Rusia ce decurge din crimele naziste din al Doilea Război Mondial”.

 „Este o decizie periculoasă care va aduce conflictul la un nou nivel de confruntare”, a adăugat diplomatul rus. 

„Aceasta ne convinge încă o dată că Germania, la fel ca aliaţii săi cei mai apropiaţi, nu doreşte o soluţie diplomatică în criza ucraineană şi vrea o escaladare permanentă”, a mai spus el.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter