Actualitate

Un cetățean al Republicii Moldova revenit din Franța a fost diagnosticat cu variola maimuței

post-img
Variola maimuței

„Astăzi a fost diagnosticat cu variola maimuței un cetățean al Republicii Moldova, care a revenit în țară, la 15 august, din orașul Paris. Potrivit Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, simptomele - slăbiciuni generale, transpirație abundentă, erupții cutanate multiple - au apărut săptămâna trecută”, se arată într-un comunicat al Spitalului Toma Ciorbă din Chișinău.

„Ajuns în țară, bărbatul s-a deplasat, împreună cu un prieten, cu mașina, de la aeroport la Institutul de Medicină Urgentă, pentru a fi examinat de un medic, care la rândul său l-a redirecționat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”, unde a fost internat cu suspiciunea de variola maimuței.

Tot astăzi, au fost recoltate specimene și transportate pentru investigații de laborator la Agenția Națională pentru Sănătate Publică. Testul RT-PCR pentru variola maimuței a fost pozitiv. 

Ancheta epidemiologică este in desfășurare. Menționăm că, starea pacientului este de gravitate medie, stabilă”, se arată în comunicat.

Primul caz de variola maimuței a fost confirmat în Republica Moldova, la 8 august.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter