Politic

Vizită de rămas bun a ambasadorului Lituaniei, Kestutis Kudzmanas, cu prilejul încheierii misiunii diplomatice la Chișinău

post-img
Vizită

Viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu a desfășurat o întrevedere de rămas bun cu ambasadorul Lituaniei la Chișinău, Kestutis Kudzmanas, cu prilejul încheierii misiunii sale diplomatice în Republica Moldova.

Șeful diplomației de la Chișinău a punctat că  Lituania este un exemplu pentru țara noastră în mai multe domenii  importante, printre acestea fiind eficiența energetică, ordinea publică,  sectorul apărării și combaterea amenințărilor hibride, toate având o  importanță strategică pentru Republica Moldova în cursul de reforme și  modernizare europeană.

Ministrul Nicu  Popescu a spus că vom dezvolta în continuare contactele și cooperarea la  nivelul autorităților locale în beneficiul ambelor țări.

„Am  fost asigurat că Lituania rămâne un susținător ferm al aspirațiilor  europene ale Republicii Moldova și, cu această ocazie, am reiterat  recunoștința poporului nostru pentru sprijinul Lituaniei în obținerea  statutului de țară candidată pentru aderarea la UE. I-am urat domnului  ambasador mult succes în activitatea diplomatică ulterioară și să rămână  un bun prieten al țării noastre.” – a declarat oficialul moldovean.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter