Sport

Fotbaliștii selecționatei R. Moldova astăzi au revenit acasă și au fost întâmpinați de mai mulți fani la Aeroportul Internațional Chișinău

Fotbaliștii selecționatei R. Moldova au revenit astăzi acasă și au fost întâmpinați de mai mulți fani la Aeroportul Internațional Chișinău

Fotbaliștii selecționatei Republicii Moldova au revenit acasă și au fost întâmpinați de mai mulți fani la Aeroportul Internațional Chișinău. Băieții s-au arătat dezamăgiți de faptul că au ratat calificarea la Campionatul European, dar sunt, în același timp, mulțumi de prestația din această campanie preliminară.

Câțiva zece de suporteri au fost prezenți la aeroport, în această după- amiază, și i-au aplaudat pe jucătorii naționalei Republicii Moldova. A venit să-i întâmpine pe "tricolori" și premierul Dorin Recean, care i-a felicitat pe fotbalişti și le-a mulțumit pentru această campanie de calificare. Oficialul a avut o scurtă discuție cu selecționerul Serghei Cleșcenco și a plecat în grabă, iar antrenorul echipei a răspuns la întrebările jurnaliștilor.

SERGHEI CLEȘCENCO, selecționer, naționala Republicii Moldova: „- Cum e să fiți întâmpinați de mai mulți fani la aeroport?

– Este pentru prima dată și este ceva fantastic pentru noi. Asta ne încurajează și mai mult.”

Fanii și-au făcut poze cu fotbaliști, care le-au oferit și câteva autografe.

„- De la cine ai luat autograf?

– De la unul dintre frații Plătică, dar nu știu care, deoarece ei seamănă între ei. Am așteptat de mult timp să-i întâmpin. A fost un drum dificil, deoarece troleibuzul se deplasează greu.”

Cât despre meciul de aseară, în care naționala Republicii Moldova a avut șansa să obțină, în premieră, calificarea la Campionatul European, "tricolorii" ne-au spus că și-au dorit mult un alt rezultat.

SERGHEI CLEȘCENCO, selecționer, naționala Republicii Moldova: „Este evident că am așteptat un alt rezultat. Am făcut tot posibilul și am depus toate puterile în Cehia pentru a obține un rezultat pozitiv. Dar ce înseamnă pozitiv? Să obținem victorie.”

VEACESLAV POSMAC, fundaș, naționala Republicii Moldova: „Noi suntem bucuroși că am reușit o astfel de campanie preliminară, care ne-a permis să acumulăm zece puncte și sper că am meritat asta.”

Iar Vladislav Baboglo, care a primit aseară cartonașul roșu, și-a cerut scuze în fața microbiștilor.

VLADISLAV BABOGLO, fundaș, naționala Republicii Moldova: „Sunt mândru să reprezint Republica Moldova și să joc în tricoul țării. Doresc să cer scuze pentru că, în ultimul meci, am lăsat echipa fără ultima șansă, cu prestația mea slabă.”

De la aeroport, jucătorii au urcat în autocarul naționalei și au plecat spre Centrul de Pregătire a Selecționatelor din Vadul lui Vodă. De acolo, băieți vor merge la echipele lor de club, deoarece la sfârșitul săptămânii sunt programate deja partidele din ligile de fotbal ale Europei.

author-img_1

Redacția TVR Moldova

Editor