Sport

România – Belgia, azi, de la ora 22.00, EURO 2024. Rezultat crucial în stabilirea clasamentului. Iordănescu: E un adversar colosal

post-img
România-Belgia
Sursa foto: FRF

Naționala României întâlnește Belgia, la Koln, astăzi, 22 iunie, de la ora 22:00. Este al doilea meci de la Campionatul European de Fotbal – EURO 2024. Tricolorii încep meciul din postura de lideri ai grupei E. Vineri, Ucraina a învins Slovacia și a urcat pe locul 2 în grupă, iar belgianii au pierdut primul meci, cel cu Slovacia, scor 0-1.

 


Supranumiți ”Diavolii Roșii”, belgienii vor fi cu atât mai motivați să obțină cele trei puncte în fața României cu cât la meci va fi prezent și Regele Philippe al Belgiei (64 de ani). Cei de la Walfoot au anunțat în ziua meciului: „11.000 de belgieni au bilet la meci. Printre aceștia se remarcă Regele Philippe. Dar să nu vă uitați după el printre fani, va sta la lojă”.

UEFA a delegat la acest meci o brigadă poloneză, cu Szymon Marciniak la centru. Arbitrul de 43 de ani este unul dintre cei mai buni purtători de de ecusoane FIFA și se află la primul său meci condus la turneul final din Germania. Înainte de meciul de la Koln, presa belgiană a remarcat un detaliu interesant la Marciniak: „Diavolii Roșii” nu au pierdut niciodată un meci în care acesta s-a aflat la centru.

Arbitru: Szymon Marciniak (Polonia). Asistenți: Tomasz Listkiewicz, Adam Kupsik (Polonia). Al patrulea oficial: Donatas Rumšas (Lituania). Arbitru VAR: Tomasz Kwiatkowski (Polonia). Asistenți VAR: Bartosz Frankowski (Polonia), Nejc Kajtazovic (Slovenia).

Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, Edward Iordănescu, a declarat, acum o zi, într-o conferinţă de presă susţinută în Germania, că prima reprezentativă are în faţă o provocare la un nivel superior, urmând să întâlnească Belgia în cel de-al doilea meci de la EURO 2024, „un adversar colosal”, în opinia sa.

„Mâine (sâmbătă – n.r.) ne aşteaptă o nouă provocare, o provocare la un nivel superior ţinând cont şi de context. Belgia este locul 3 în ierarhia mondială, are jucători foarte valoroşi şi vine cu o nevoie foarte mare de puncte. Reprezintă o provocare foarte mare pentru noi, dar sunt sigur că suntem pregătiţi să dăm tot ce avem mai bun. În rest, adversarul este unul colosal, asta e realitatea. Are multă valoare, în primul meci a avut 4-5 ocazii imense… şi suntem conştienţi de asta, suntem pregătiţi pentru orice. Însă intrăm în teren cu gândul să câştigăm meciul, să ne punem în slujba tricolorului. Dacă în final un egal ne-ar fi suficient să ne calificăm, atunci punctul e binevenit… însă gândirea noastră a fost întotdeauna de a scoate maximum din fiecare joc. Şi aşa vom intra şi mâine”, a explicat tehnicianul.

Fără schimbări multe

„Aşteptam asemenea meciuri, ne-am dorit să fim la EURO, pentru că aici întâlneşti cei mai buni adversari. Pentru noi sunt experienţe fantastice şi vreau să cred că avem doar de câştigat din ele. Mâine trebuie să ne ridicăm, să ne organizăm, să fim exacţi în ceea ce facem şi eficienţi. Rezultatele din grupa noastră ale celorlalte echipe nu le putem controla noi, aşa că rămânem concentraţi pe ce putem controla şi influenţa. Mesajul transmis zilele acestea către jucători a fost unul de echilibru, pentru că entuziasm a fost, mai ales atunci când câştigi de o asemenea manieră. Eu am condamnat în trecut stările astea diametral opuse, în fotbal nu trebuie să fie aşa. Fotbalul e influenţat de foarte mulţi factori şi trebuie să ai echilibrul şi tăria ca să stai tot timpul în picioare şi să crezi în drumul tău”, a adăugat el.

author-img_1

Constantin Uzdris

Reporter