Extern

VIDEO. Rusia susține că Ucraina a atacat Kremlinul cu drone

Atac la Kremlin

Kievul a încercat să lovească Kremlinul cu drone, dar atacul a fost respins cu succes, a anunțat miercuri serviciul de presă al președintelui Vladimir Putin.

„În această seară, regimul de la Kiev a încercat să lovească cu vehicule aeriene fără pilot reședința de la Kremlin a președintelui Federației Ruse”, a declarat Kremlinul, scrie TASS.

„Ca urmare a acțiunilor în timp util întreprinse de armată și de serviciile speciale, cu utilizarea sistemelor de război radar, dispozitivele au fost scoase din funcțiune”, a subliniat Kremlinul. 

„Ca urmare a căderii lor și a împrăștierii fragmentelor pe teritoriul Kremlinului, nu au existat victime sau pagube materiale”, a adăugat serviciul de presă al șefului statului.

Președintele rus Vladimir Putin nu a fost rănit și continuă să lucreze ca de obicei după atacul de la Kiev. 

"Ca urmare a actului terorist, președintele Federației Ruse nu a fost rănit. Programul său de lucru nu s-a schimbat și continuă ca de obicei", se arată în raport.

Kremlinul consideră tentativa de atac a regimului de la Kiev drept un act terorist planificat și un atentat la viața președintelui Federației Ruse în ajunul Zilei Victoriei. 

„Considerăm aceste acțiuni drept un act terorist planificat și un atentat la viața președintelui Federației Ruse, desfășurat în ajunul Zilei Victoriei, parada de 9 mai, la care este planificată și prezența oaspeților străini”. arată raportul.

Rusia își rezervă dreptul de a răspunde unei tentative de lovitură asupra Kremlinului unde și când consideră de cuviință, a adăugat Kremlinul.

Autoritatile de la Kiev nu au comentat în nici un fel declaratiile Moscovei

author-img_1

Cristian Sava

Reporter