Justiție

Mesajul ministrei Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, de Ziua executorului judecătoresc

post-img
imagine simbol

Astăzi, 21 septembrie, este marcată Ziua executorului judecătoresc. Ministrul Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, a venit cu un mesaj de felicitare.

„Stimați executori judecătorești,

Stimați membri ai Uniunii Naționale a Executorilor Judecătorești,

 

Cu prilejul zilei profesionale, pe care o marcați astăzi, 21 septembrie, vin cu un mesaj de felicitare și urări de bine, dorindu-vă realizări profesionale și perseverență în munca de executor judecătoresc pe care o desfășuraţi.

Totodată, este o ocazie în plus de a-mi exprima recunoștința față de acei executori judecătorești care își îndeplinesc munca profesionist, cu bună-credință, conștiincios și țin cont de respectarea legii și a drepturilor părților. Actul de justiție nu ar avea finalitate fără asigurarea procedurilor de executare, care să decurgă în strictă conformitate cu legea.

În ultima perioadă, mai multe legi și regulamente ce țin nemijlocit de activitatea executorului judecătoresc au fost modificate, iar Ministerul Justiției depune toate eforturile pentru a eficientiza procedurile judiciare și de executare, pentru a digitaliza registrele profesiilor și alte procese, dar și pentru a dezvolta servicii online accesibile cetățenilor și actorilor din justiție. Dar, asta nu este suficient. 

Este nevoie de implicarea comună în îmbunătățirea funcționalității sistemului de executare, de respectarea eticii și aplicarea corectă a cadrului legal, de maximă responsabilitate și atitudine comunicativă corectă față de cetățeni, aspecte de care depinde imaginea pe care o aveți în societate.

Vă doresc succese mari și mizez pe faptul că veți da dovadă de responsabilitate, profesionalism, onestitate și empatie. Să puneți în capul mesei drepturile omului și supremația legii, și să nu serviți intereselor obscure. Doar acționând în conformitate cu legea, veți reuși să recăpătați încrederea societății și respectul oamenilor.

La mulți ani!”

author-img_1

Svetlana Cojocaru

Reporter