Social

CEC va deschide în Rusia cinci secţii de votare pentru alegerile prezidenţiale şi referendumul din 20 octombrie

CEC va deschide în Rusia cinci secţii de votare pentru alegerile prezidenţiale şi referendumul din 20 octombrie

Comisia Electorală Centrală va deschide în Rusia cinci secţii de votare pentru alegerile prezidenţiale şi referendumul din 20 octombrie. Anterior, ministrul de Externe de la Chişinău, Mihai Popşoi, declara că numărul va fi de doar două secţii.

Decizia privind deschiderea celor cinci secţii de votare în Federaţia Rusă a fost luată la şedinţa de astăzi a Comisiei Electorale Centrale, unde a fost stabilit şi tirajului buletinelor de vot pentru alegereile prezidenţiale şi referendumul din 20 octombrie. De partea cealaltă, ministrul de Externe, Mihai Popşoi, a declarat că vor fi deschise doar două secţii.

MIHAI POPŞOI ministrul Afacerilor Externe: MAE şi-a reiterat poziţia sa în baza avizului SIS. Nu putem pune în pune în primejdii cetăţenii noştri, trebuie să oferim condiţii sigure de vot, atât cetăţenilor care participă la procesul electoral cat şi pe cei care il organizeaza trebuie sa abordam cu maxima prudenta aceatsa situatie, avand in veder conditiile de securitate din Federatia Rusa, Israel şi Ucraina. De accea MAE rămâne neschimbata.

Pentru referendumul republican constituțional și alegerile prezidențiale din 20 octombrie vor fi constituite 2221 secții de votare. Dintre acestea,1957 în Republica Moldova și 234 pentru cetățenii cu drept de vot din străinătate.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter