Sport

VIDEO. Alte două medalii de aur pentru canotajul românesc la Campionatul European. Delegația României a ajuns la un număr de 8 medalii cucerite la Munchen

post-img
Echiăajul 8+1 feminin al României

Alte două medalii de aur s-au adăugat în palmaresul lotului României, prezent la Campionatul European de canotaj care au loc în Germania, la Munchen. Delgația României a ajuns la un total de 8 medalii - cinci de aur și trei de bronz - fapt care plasează România pe locul doi pe națiuni după medaliile cucerite la această ediție a Campionatului European.

În finala probei de simplu vâsle feminin categorie ușoară, disputată astăzi, Ionela Cozmiuc a terminat cursa pe prima poziție, cu timpul de 8:04.41. A fost urmată de grecoaica Zoi Fitsiou (08:09.21) şi de Martine Veldhuis (08:10.20).

Tot astăzi, aur a adus României și echipajul de 8+1 feminin. Româncele au făcut o cursă admirabilă, reușind să depășească barca Marii Britanii,  care condusese aproape toată cursa, pe ultimii 200 de metri! În cursa de  W8+ (Finala A), 8+1 feminin, am fost reprezentați de Magdalena  Rusu, Iuliana Buhuş, Ancuţa Bodnar, Denisa Tîlvescu, Mădălina Bereş,  Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Radiş şi Adrian Munteanu. 

Româncele  au evoluat pe culoarul 3. După primii 500 de metri eram pe locul 3,  după bărcile Marii Britanii și Olandei. La 1.000 de metri, la jumătatea  cursei, trecusem pe locul 2, după barca Marii Britanii. Cu 500 de metri  înainte de final, eram tot pe locul II, la 2 secunde în urma echipajului  Marii Britanii. Dar cu 200 de metri înainte de final, echipajul  românesc a reușit să treacă în fața celui britanic și a trecut primul  linia de finish!


Amintim că ieri, delegația României a câștigat alte 6 medalii la europenele de canotaj - trei de aur la probele de dublu rame feminin și masculin și  dublu vâsle feminin și alte trei de bronz - la patru rame feminin și  masculin și patru vâsle masculin

author-img_1

Cristian Sava

Reporter