Politic

Angel Tîlvăr: Trebuie să acordăm atenţia şi sprijinul necesar pentru atingerea dezideratului de integrare europeană a Republicii Moldova

post-img
Angel Tîlvăr

Ministrul Apărării Naționale al României, Angel Tîlvăr susține că sprijinirea Republicii Moldova reprezintă o investiție strategică în securitatea din Marea Neagră.

ZFR

„Stat puternic afectat de acţiune hibride ale Federaţiei Rusie. Trebuie să acordăm atenţia şi sprijinul necesar pentru atingerea dezideratului de integrare europeană a Republicii Moldova. Este o investiţie sigură în securitatea regiunii Mării Negre şi a Europei”, a declarat Angel Tîlvăr în cadrul unei emisiuni de la Radio România.

- Situaţia de securitate din regiunea Mării Negre rămâne îngrijorătoare, susţine ministrul apărării, Angel Tîlvăr. El a evocat, în context, acţiunile agresive ale Rusiei, între care a enumerat tactici hibride, cum ar fi dezinformarea, atacuri cibernetice şi eforturi continue de destabilizare a regiunii Mării Negre, dar şi a întregului flanc estic al Alianţei. Angel Tîlvăr a vorbit şi despre incursiunile repetate ale dronelor şi rachetelor ruseşti în spaţiul aerian al NATO, în Polonia, România şi Letonia, iar, în opinia sa, este necesar un răspuns robust şi coordonat la nivel aliat, precum şi punerea în aplicare cât mai rapidă a modelului rotaţional al apărării aeriene şi antirachete integrat al NATO.

„Statele B9 sunt profund îngrijorate cu privire la incursiunile repetate ale dronelor şi rachetelor Federaţiei Ruse în spaţiul aerian al NATO, în Polonia, România, Letonia, cât şi la escaladarea tensiunilor de-a lungul frontierelor NATO. De aceea, este necesar un răspuns robust şi coordonat la nivel aliat, precum şi punerea în aplicare cât mai repede a modelului rotaţional al apărării aeriene şi antirachetă integrată a NATO”, a mai spus șeful de la Apărare.

author-img_1

Constantin Uzdris

Reporter