Politic

MAI, despre incidentul de la Briceni: „Au fost găsite și alte câteva resturi ale aceleiași bucăți de rachetă. S-a deschis un dosar”

post-img
MAI, despre incidentul de la Briceni
Sursa foto: MAI

Ministerul Afacerilor Interne informează că, în zona din apropierea orașului Briceni, continuă cercetarea la locul faptei, acolo unde au fost identificate resturi de rachetă. Aria de cercetarea a fost extinsă, iar anchetatorii au identificat și alte câteva resturi ale aceleiași bucăți de rachetă, descoperită ieri de patrula de poliție.

„Poliția de frontieră a deschis dosar de urmărire penală care, conform prevederilor legale, va fi transmis procurorilor, ca autoritate competentă în materie penală, pentru incidente de acest tip”, scrie MAI.

Potrivit MAI, la finalizarea cercetărilor la locul faptei și încheierea procedurilor ce țin de competențele secției de urmărire penală a Poliției de frontieră, probele și documentele vor fi transmise către PCCOCS.

Ieri, o patrulă a poliției de frontieră a descoperit o rachetă în apropierea orașului Briceni. Obiectul exploziv a fost descoperit după valul intensificat a bombardamentelor rusești de ieri de pe teritoriu Ucrainei.

author-img_1

Svetlana Carțîn

Reporter