Actualitate

Procurorii s-au autosesizat după ce Igor Dodon, aflat in arest la domiciliu, a primit în vizită doi tineri

Procurorii s-au autosesizat după ce Igor Dodon, aflat in arest la domiciliu, a primit în vizită doi tineri

Procurorii care instrumentează dosarul lui Igor Dodon s-au autosesizat după ce fostul şef de stat, aflat in arest la domiciliu, a primit în vizită doi tineri, pentru a-și da acordul organizarii unui referendum. În cazul în care se stabileşte că vizitatorii au legătură cu Partidul Socialiştilor sau au transmis informaţii din dosarul penal, anchetatorii vor cere schimbarea măsurii preventive.

Ieri, fostul președinte Igor Dodon, aflat în  arest la domiciliu, a postat pe retelele sociale o fotografie din care  se vede că a primit în curtea casei doi tineri

PETRU IARMALIUC, procuror de caz: „Întreprindem măsuri în vederea stabilirii identităţilor persoanelor  prezente în acele poze plasate pe reţelele de socializare. Urmează să  stabilim dacă persoanele respective au transmis careva informaţii,  documente în legătură cu cauza penală de la alte persoane care sunt  vizate în ancheta penală. În cazul în care se va stabili că au existat  asemenea circumstanţe atunci se vor întreprinde măsuri în vederea schimbării măsurii preventive”.

MAXIM LEBEDINSCHI, avocatul lui Igor Dodon: Nu pot să dau un comentariu”.

La  sfârșitul săptămânii trecute, Curtea de Apel Chișinău i-au interzis lui  Igor Dodon să iasă din casă, să primească persoane implicate în dosar  la domiciliu, cu excepția membrilor familiei care locuiesc în casă cu  el. Totodată, lui Igor Dodon i s-a interzis comunicarea telefonică sau  directă cu persoanele care sunt implicate în anchetă.

Fostul  șef de stat este cercetat în arest la domiciliu. Igor Dodon a fost  reținut la mijlocul lunii mai, si este suspectat de corupere pasivă,  acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație  criminală, trădare de patrie și îmbogățire ilicită.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter