Social

Condiții mai bune de studiu pentru viitorii jurnaliști din R. Moldova, grație suportului României

Condiții mai bune de studiu pentru viitorii jurnaliști din R. Moldova, grație suportului României

Studenţii de Facultatea de jurnalism a Universităţii de Stat din Moldova au acum la dispoziţie un studio de podcast și un laborator de înregistrare și prelucrare a sunetului, dotate cu echipamente de ultimă generaţie. Proiectul a fost finanţat de Guvernul României, prin intermediul Departamentul pentru Relaţia cu Republica Moldova.

Chiar avem nevoie de tehnică performantă, care să ne permită să lucrăm, chiar de pe băncile facultăţii.

„Aş putea să-mi realizeze teza de licenţă de creaţie. Aş putea să fac o serie de potcastur. Este un proiect foarte bineveqnit pentru noi şi apreciem acest lucru”.


Prin astfel de facilităţi, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării se asigură că studenţii săi vor fi mult mai bine pregătiţi pentru piaţa muncii.


VICTORIA BULICANU, decan, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării: „Având la Facultate un Studio de televiziune, având la facultate un studio de radio, având la facultate un newsroom. Credem că studenţii noştri, vor avea succese şi când vor intra în redacţiile instituţiilor media”.


IGOR ŞAROV, rector, USM: „Universitatea de Stat din Moldova astăzi este într-un proces, dacă vreţi, de o revoluţie. O revoluţie în construcţie, în care peste 20 de aule universitare, cele mai mari, toarte sunt renovate cu sprijinul Guvernului României, cu sprijinul proiectelor băncii mondiale”.


Proiectul, în valoare de circa 60 mii de euro, a fost susţinut financiar de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova din cadrul Guvernului României.


MIRCEA ABRUDEAN, secretar general, Guvernul României: „Sprijinul în sine financiar, sigur că este important, dar nu este cel mai relevant. Cred că cel mai important este modul în care România înţelege să sprijine rezilienţa Republicii Moldova”.


ADRIAN DUPU, secretar de stat, Departamentul pentru Relaţia cu Republica Moldova: „În total în acest an, avem peste 75 de proiecte implimentate din acest buget în Republica Moldova. Vorbim de proiecte de infrastructură, vorbim de evenimente culturale, de proiecte educaţionale”.


Anul acesta, prin Departamentul pentru Relaţia cu Republica Moldova, Guvernul României a implementat proiecte în valoare de 4 milioane de euro.

author-img_1

Svetlana Cojocaru

Reporter