Actualitate

Mircea Geoană: „Dacă Rusia va interveni în regiunea transnistreană, NATO va continua să sprijine Republica Moldova”

post-img
Mircea Geoană

Mircea Geoană a declarat într-un interviu acordat presei din România că NATO va continua să sprijine Republica Moldova, în situația în care Rusia va interveni în regiunea transnistreană. Secretarul General adjunct NATO s-a referit și la convocarea așa-numitului congres al deputaților de toate nivelurile de la Tiraspol.

„Rusia a activat așa-zise referendumuri, complet ilegale și fictive, în Transnistria, în Abhazia și Osetia și după ce au anexat o parte din estul Ucrainei. Ceea ce înțeleg că se va întâmpla, va fi mai degrabă anunțul unor noi acorduri comerciale între Rusia și regiunea transnistreană. Și ele sunt ilegale, iar referendumul deja s-a produs acum câțiva ani de zile.”, a declarat Geoană în interviu.

Mircea Geoană a mai precizat că în Ucraina nu se joacă doar soarta Ucrainei, ci se joacă și soarta securității europene și soarta Republicii Moldova.

Întrebat dacă NATO ar putea da o reacție dacă cererea Tiraspolului va avea loc, Geoană a răspuns că NATO va condamna și va continua să susțină Republica Moldova.

„Republica Moldova are un rol foarte important. E o țară mai mică, are această problemă transnistreană. Dar încă o dată, revenind la Ucraina, aceasta va rezista. Suntem absolut convinși că Ucraina va fi alături de noi în comunitatea euroatlantică. Vom continua să-i susținem”, a spus Mircea Geoană.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter