Actualitate

Un nou fals în spațiul public. Cetățenii, îndemnați să fie vigilenți, să analizeze critic informația şi să se informeze doar din surse oficiale și credibile

video

Un nou video FALS este rulat pe site-uri de filme piratate și în mediul online. Scopul acestor videouri este să inducă frica în societate și să slăbească încrederea în instituții, atenționează autoritățile.

„În ultimele săptămâni cel puțin 2 videoclipuri false, cu logo-ul Ministerului Educației și Cercetării (MEC), au fost promovate intens în mediul online. Acestea conțin informații care nu corespund adevărului și narațiuni inventate privind activitatea MEC.

Ministerul va solicita în continuare organelor abilitate să identifice persoanele care se fac vinovate de fabricarea și distribuirea în spațiul public a acestor falsuri. Aceste acțiuni fac parte dintr-o amplă campanie de dezinformare, care, pe măsură ce ne vom apropia de alegerile prezidențiale și de ziua referendumului, se vor intensifica.

Îndemnăm toți cetățenii să fie vigilenți, să analizeze critic informația şi să se informeze doar din surse oficiale și credibile”, atenționează autoritățile.

author-img_1

Svetlana Cojocaru

Reporter