Actualitate

Ana Revenco, despre protestele Partidului ȘOR: Au fost tentative să aducă grupuri de tineri inclusiv din UTA Găgăuzia și regiunea transnistreană

Ana Revenco
Sursa video: TVR MOLDOVA

Partidul Şor a demonstrat, în ultimele două luni, că este parte a unor acțiuni coordonate împotriva intereselor naţionale. Declaraţia a fost făcută de ministrul de Interne, Ana Revenco, la emisiunea Punctul pe Azi de la TVR MOLDOVA. Oficialul a mai spus că provocările celor de la Şor sunt organizate cu bani furaţi şi cu sprijinul unor grupuri de interese de la Moscova care se opun viitorului european al Republicii Moldova.

Ministrul de Interne, Ana Revenco, a declarat că Partidul Șor profită de situația tensionată în domeniul economic și social şi încearcă să schimbă cursul democratic al Republicii Moldova.

ANA REVENCO ministrul de Interne al Republicii Moldova: „Prin aceste acţiuni şi cu banii furaţi din Republica Moldova, banii cetăţenilor, încearcă să destabilizeze situaţia. Este mult prea suficient pentru a realiza următorul pas, mult mai ferm ( de a scoate în afara legii Partidul Șor - n.r ).  Vom susține acest demers și suplimentar vor fi susținute și investigațiile aflate în desfășurare.”

Oficialul a mai declarat că organizatorii protestelor încearcă să racoleze tineri care pot fi uşor manipulaţi.

ANA REVENCO ministrul de Interne al Republicii Moldova: „Contra unor sume de bani, acești tineri sunt incitaţi să opună rezistență prin violență.  Să facă acțiuni care ar viza semnificativ inclusiv viața și siguranța lor"

Organizatorii protestelor din Chişinău motivează tinerii să acţioneze împotriva propriului lor viitor, incitându-i la acţiuni de destabilizare, crede Ana Revenco.

ANA REVENCO ministrul de Interne al Republicii Moldova: „Au încercat să recruteze tineri din Chișinău, apoi au mers în teritoriu. Au fost tentative să aducă grupuri de tineri inclusiv din UTA Găgăuzia și regiunea transnistreană.”

La protestul antiguvernamentul de duminica trecută, 65 de persoane, între care şi patru minori, au fost duse la poliţie şi legitimate. Potrivit oamenilor legii, unii manifestanţi erau băuţi şi făceau scandal. Printre protestatari erau şi persoane cu antecedente penale, indivizi care aveau asupra lor obiecte periculoase iar unii i-au agresat pe poliţişti şi carabinieri.

Organizatorii au acuzat oamenii legii de abuzuri menite să suprime protestele, la indicaţia conducerii ţării. Forţele de ordine au anunţat că la manifestaţia Partidului "Şor" au participat aproximativ 1.700 de oameni.

author-img_1

Cristina Popescu

Reporter