Sci-Tech

Oraşul Chişinău a intrat în febra pregătirilor pentru sărbătorile de iarnă

Chișinăul intra in sarbatori
Sursa video: TVR MOLDOVA

Oraşul Chişinău a intrat în febra pregătirilor pentru sărbătorile de iarnă. În Piaţa Marii Adunări Naţionale, muncitorii au început să instaleze decoraţiunile şi pomul de Crăciun. Deşi în anii precedenţi startul sărbătorilor era dat în prima zi de iarnă, de astă dată, autorităţile ezită să spună când va fi inaugurat pomul şi iluminatul stradal.

MĂDĂLINA GUŞTIUC, reporter TVR MOLDOVA: „În centrul Chişinăului, lângă Arcul de Triumf a început deja instalarea pomului de Crăciun. Acesta este unul artificial, cu o înălţime de 20 de metri şi e folosit pentru al 4 lea an consecutiv. În zilele ce urmează, zona va fi împodobită de sărbătoare şi va apărea şi tradiţionalul târg de Crăciun.”

În ciuda războiului de la hotar şi a crizelor generate de acesta, oamenii spun că abia aşteaptă să vadă oraşul împodobit şi să guste din atmosfera de sărbătoare.

„Trebuie, trebuie instalat pomul, trebuie să fie atmosferă de sărbătoare. Oamenii se relaxează în aşa mod.”

„Eu cred că da, totuşi sunt sărbătorile de iarnă, frumos. Poate domnul ne-a da şi ninsoare şi va fi tot bine.”

„Ca simbol al sărbătorilor de iarnă, este frumos. Nu ştiu cât este de binevenit în contextul crizei energetice... Cred că ar fi bine să economisim.”

Primarul municipiului Chişinău, Ion Ceban, a anunţat, la începutul săptămânii, că autorităţile vor folosi resurse minime de curent în perioada sărbătorilor. Totodată, mai mulţi agenţi economici şi-au arătat disponibilitatea de a dona generatoare electrice. Ceban a evitat să spună data când va fi inaugurat pomul de Crăciun din Chişinău şi iluminatul stradal.

author-img_1

Cristina Popescu

Reporter