Politic

Nicolae Negru: Moscova vrea s-o doboare pe Maia Sandu și acum reactivează toți agenții

post-img
Punctul pe AZi

Președintele Maia Sandu este un simbol al integrării europene, iar Moscova reactivează agenții pentru a destabiliza situația din țară și a împiedica integrarea europeană, e de părere Nicolae Negru, analist politic şi editorialistul Ziarului Naţional.

ZFR

"Cum zic rușii, e ultima bătălie și e decisivă și, desigur că, pentru ei e foarte importantă Republica Moldova. Ei vor să transforme Republica Moldova într-un Belarus. Să înconjoare Ucraina, să îi înfigă un cuțit în spate Ucrainei. Imaginați-vă dacă nu era Maia Sandu la guvernare, era Dodon, de exemplu, ce se întâmpla aici la noi, în Republica Moldova? Ea devenea un cap de pod pentru armata rusă pentru agresiunea împotriva Ucrainei. E crucial în primul rând pentru ei s-o doboare pe Maia Sandu. E chiar mai important, eu cred, decât referendumul, pentru că Maia Sandu este simbolul integrării europene și bătând în Maia Sandu, ei bat și în referendum", a declarat Nicolae Negru, analist politic şi editorialistul Ziarului Naţional, fiind invitat în platoul emisiunii "Punctul pe AZi" de la TVR Moldova.

Moscova reactivează agenți și influențează discursul public pentru a submina integrarea europeană a Republicii Moldova, prezentând-o în mod fals ca separatism.

"Acum Moscova, ceea ce face, reactivează toți agenții pe care i-a ținut până acum adormiți, înghețați și de aceea noi vedem aceste lucruri surprinzătoare, aceste schimbări la față, oameni care ziceau până acum unire, iar acum, că integrarea europeană este separatism. Cum poți să spui că integrarea europeană ne-ar îndepărta? Moscova nu vrea să fie această interconectare, acest spațiu comun și cum să-l oprească? Să pună barieră pe Prut. Aceștia care spun că cei pentru integrare europeană sunt separatiști, ei de fapt sunt separatiștii. Ei, de fapt, nu ne lasă să ne apropiem de România. Ei, de fapt, strică podurile care se construiesc acum", adaugă analistul politic.

Ediţia emisiunii "Punctul pe AZi” de la TVR Moldova poate fi urmărită mai jos.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter