Extern

VIDEO. Ucraina: Mai mulți locuitori rămași fără case în Irpin, oraș distrus de armata rusă, locuiesc într-un tren

post-img
război, Ucraina
Sursa foto: imagine simbol

Mai mulţi locuitori din oraşul ucrainean Irpin, distrus în mare parte de armata rusă, şi-au găsit o nouă casă: o garnitură de tren. Familiile locuiau într-un bloc distrus aproape total de bombardamentele ruşilor şi, neavând unde să stea, s-au mutat într-un tren, relatează știriletvr.ro.

Cu lacrimi în ochi, Oleksander arată jurnaliștilor ce a mai rămas din apartamentul său: "Aici, la etajul doi, era casa mea. Vedeţi baia, bucătăria."


Dormea când au început bombardamentele rușilor. De abia a avut timp să și ia soția și să fugă din casă. Rămași fără locuință, Oleksander și Natalia s-au gândit să se mute într un tren. Garnitura era dezafectată în gara din Irpin.

După ce Oleksander și Natalia s-au mutat în tren, i-au urmat și alți vecini, ale căror apartamente au fost distruse. Oamenii sunt mulțumiți, spun că decât sub cerul liber, mai bine în tren.

Irpin e considerat oraș erou. Armata rusă a bombardat non stop, fără discernământ, inclusiv blocuri de locuințe. Nu întâmplător, Irpin a fost vizitat recent de liderii europeni, inclusiv de președintele României, Klaus Iohannis.

author-img_1

Svetlana Cojocaru

Reporter