Social

MAI lansează campania „Drumuri sigure în Moldova 2023-2024, #MAI sigur în trafic” - o inițiativă de siguranță rutieră

post-img
MAI lansează campania „Drumuri sigure în Moldova 2023-2024, #MAI sigur în trafic”

Ministerul Afacerilor Interne, în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării, Cancelaria de Stat, Biroul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) din Republica Moldova, UNICEF Moldova și PNUD Moldova, împreună cu alți parteneri din mediul privat și de stat, au lansat campania de informare „Drumuri sigure în Moldova 2023-2024, #MAI sigur în trafic”.

Scopul campaniei este focusat pe educația cetățenilor privind respectarea regulilor de circulație și prevenirea accidentelor rutiere din țară și pentru a salva vieți. 

Evenimentul de lansare a avut loc pe teritoriul parcării Universității Tehnice a Moldovei, unde, pe lângă public, au fost prezenți și oficialii de stat și reprezentanții partenerilor externi, care au reiterat angajamentul de a asigura prin efort comun, un mediu sigur pe drumurile din Republica Moldova, dar și de a responsabiliza participanții la traficul rutier. 

„Siguranța în trafic începe de la fiecare dintre noi, de la atitudinea prietenoasă și responsabilitatea asumată atunci când urcăm la volan. Această campanie de informare vine să aducă aminte șoferilor, dar și pietonilor că viața are prioritate și această prioritate poate fi menținută doar prin asumarea comună a unui comportament responsabil. Drumurile pot fi sigure în Republica Moldova dacă împreună vom respecta regulile de circulație și regulile bunului simț”, a subliniat Adrian Efros, Ministru al Afacerilor Interne. 

În cele 11 luni ale anului curent, s-au înregistrat 1.810 accidente în traficul rutier, în rezultatul cărora 183 de persoane și-au pierdut viața, iar altele 2.077 s-au ales cu diferite traumatisme din cauza accidentelor rutiere. Totodată, de la începutul lunii noiembrie s-au înregistrat 141 accidente în traficul rutier, în rezultatul cărora 14 persoane au decedat, iar altele 157 au fost traumatizate. Acest bilanț face necesară intervenția MAI și a comunității pentru prevenirea accidentelor rutiere și salvarea de vieți.

author-img_1

Svetlana Carțîn

Reporter