Social

Procurorii cer încă 30 de zile de arest preventiv pentru Gheorghe Cotorobai, principalul suspect în răpirea şi omorul tinerei de 19 ani, însărcinată în şase luni

Procurorii cer încă 30 de zile de arest preventiv pentru Gheorghe Cotorobai, principalul suspect în răpirea şi omorul tinerei de 19 ani, însărcinată în şase luni

Procurorii cer încă 30 de zile de arest preventiv pentru fostul poliţist şi angajat al Administraţiei Penitenciarelor, Gheorghe Cotorobai, principalul suspect în răpirea şi omorul tinerei de 19 ani, însărcinată în şase luni. Demersul a fost examinat de magistraţii Judecătoriei Orhei. Însă din cauza furtunii de ieri, oraşul Orhei a rămas fără lumină, iar decizia va fi pronunţată vineri. Tot astăzi, Cotorobai a fost pus oficial sub învinuire şi pentru viol.

Gheorghe Cotorobai, principalul suspect în răpirea şi omorul tinerei de 19 ani, însărcinată în şase luni, a fost escortat din Penitenciarul nr. 13 din Chişinău. Acesta era încătuşat şi a refuzat să vorbească.

Învinuitul nu a răspuns la întrebările jurnaliştilor nici după procesul de judecată care a durat mai puţin de o oră. Avocatul acestuia a declarat că Gheorghe Cotorobai refuză să facă declaraţii despre dosar, în schimb şi-a prezentat punctul de vedere în faţa instanţei despre demersul privind arestul preventiv.

BORIS BULBUC, avocat: Eu prin cerere am solicitat respingerea demersului şi să fie eliberat, deoarece el pledează nevinovat. El conclucrează cu organul de urmărire penală, se prezintă, face cunoştinţă. Absolut conlucrează cu toate acţiunile. Însă la momentul de faţă el a spus că nu mai are ce adăuga.

Tot astazi, Gheorghe Cotorobai a fost pus oficial sub învinuire şi pentru viol. El este cercetat penal în trei capete de acuzare. Procurorii spun că au primit şi recepţionat expertiza psihiatrică, însă refuză să ne spună care este rezultatul. Totuşi, potrivit surselor TVR MOLDOVA, Cotorobai ar fi fost apt când a comis infracţiunile care i se încriminează.

VLADISLAV BOŞCANEAN, procurorul de caz: Nu pot să vă dau un astfel de răspuns. Rezultatul expertizei psihiatrice face parte din cauza penală ca şi probă. - Păi a fost apt în timp ce a comis? - Nu vă dau răspuns la această întrebare. - Ce alte expertize au mai fost expuse şi la ce etapă în general este ancheta? - Da, noi acum suntem în aşteptarea a altor cinci expertize, care sunt ele nu vi le spun. Există secretul anchetei penale. Cum parvin aceste expertize, ne vom orienta deja spre finalizarea urmăririi penale.

Victima, în vârstă de 19 ani, însărcinată în aproape şase luni, a urcat pe 12 aprilie într-o maşină de ocazie, după care a dispărut. După opt zile de căutări, cadavrul ei a fost găsit într-o pădure aflată la 21 de kilometri de casa suspectului din satul Chiţacnii Vechi, raionul Teleneşti. Principalul suspect în acest caz este un fost poliţist şi angajat al unui penitenicar din ţară. El a fost pus sub învinuire şi în alte două capete de acuzare: răpire şi omor intenţionat al unei femei însărcinate. Potrivit Codului Penal, pedeapsa maximă pentru asemenea infracţiuni este detenţia pe viaţă.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter