Cultură

Proiecte cu impact, premiate la Gala Societăţii Civile

Proiecte cu impact, premiate la Gala Societăţii Civile

Au realizat proiecte importante pentru comunităţile lor, folosind bani europeni. La Gala Societăţii Civile, şapte organizaţii au fost premiate de Delegaţia Uniunii Europene pentru că au contribuit la dezvoltarea socială şi economică a Republicii Moldova, pe parcursului ultimului an.

Premiile au fost oferite ONG-urilor din diferite regiunile ale Republicii Moldova care promovează valorile europene şi care au reuşit să identifice soluţii pentru diverse probleme la nivel local și național. Distincţia "Societate mai puternică" i-a revenit Asociației Obșteşti "Casa Speranțelor".

"Premiul este decerat pentru cea mai bună iniţiativă socială pentru a răspunde nevoilor populaţiei, în special ale femeilor, vârsnicilor şi persoanelor cu dizabilităţi.

VALENTINA ONICĂ preşedinte, A.O. "Casa Speranţelor": "Organizaţia noastră Casa Speranţelor de câţiva ani a dezvoltat servicii sociale care sunt durabile şi au fost preluate de către admiinistraţia publică locală. Vă asigurăm că această înaltă apreciere ne va motiva şi în continuare să dezvoltăm servicii sociale."

Iar premiul "Guvernare mai puternică" a ajuns la Centrul Analitic Expert Grup, care a pus umărul la creşterea economică a ţării şi a realizat proiectul "Informează, abilitează și acţionează! Societatea civilă pentru o mai bună guvernanță bugetară în Moldova".

ADRIAN LUPUŞOR director executiv, Centrul Expert-Grup: "A fost un proiect unde practc am creat o reţea de organizaţii la nivel local care are şi continuitate. Consitnuăm să lucrăm şi după încheierea acestui proiect epntru a promova bugetarea participativă la nivel local. Mulţumim foarte mult în primul rând Uniunii Europene pentru apreciere, dar şi pentru tot suportul oferit."

La categoria "Economie mai puternică", premiul a fost acordat Asociației Femeilor de afaceri din municipiul Bălți care a creat un centru de sprijin în afaceri, cu ajutorul unei finanţări europene de 100 de mii de Euro.

TATIANA PUGA președinte, Asociația Femeilor de Afaceri: "Noi vrem să rămâne acea platformă de comunicare, învăţare şi sprijin pentru mediul de afaceri şi în continare şi această apreciere ne motivează ca să realizăm misiunea noastră cu sârguinţă, responasbilitate şi devotament."

Au mai fost acordate premii speciale în domeniul consolidării încrederii, promovării egalității de gen, inovaţiei şi conectivităţii.

Excelenţa Sa JANIS MAZEIKS, ambasadorul UE în Republica Moldova: "Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova depune eforturi pentru a ajunge, inclusiv la asociațiile ce activează la firul ierbii, pentru a fi cât mai aproape de cetățeni și de comunitățile locale. Vom continua să investim în servicii sociale mai bune, în antreprenoriatul social și proiecte pentru promovarea bunei guvernări."

DORIN RECEAN prim-ministrul Republicii Moldova: "Eu vreau să mulţumesc Societăţii Civile pentru că se implică activ în activităţile de guvernanţă. Ştim cu toţii care a fost contribuţia dumneavoastră la dezvoltarea politicilor, la monitorizarea a fost ce a făcut şi face Guvernul. Contribuţia Societăţii Civile este indispensabilă."

Ajunsă la a patra ediţie, Gala Premiilor Uniunii Europene pentru Societatea Civilă îşi propune să promoveze organizațiile naționale, regionale și locale care s-au remarcat prin rezultate importante în comunităţile din care fac parte.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter