Actualitate

LIVE. Luminița Odobescu: „Contextul electoral face ca atacurile hibride ale Rusiei asupra R. Moldova să fie din ce în ce mai agresive”

post-img
Mihai Popșoi și Luminița Odobescu

Ministrul afacerilor externe și integrării europene al Republicii Moldova, Mihai Popșoi, și ministrul afacerilor externe al României, Luminița Odobescu au susținut o conferință de presă. Luminița Odobescu a menționat faptul că contextul electoral face ca atacurile hibride ale Rusiei asupra Republicii Moldova să fie din ce în ce mai agresive.

floare carpet

Ministrul afacerilor externe al României, Luminița Odobescu: „România continuă să sprijine ferm Republica Moldova, pentru asigurarea securității și garantarea parcursului european al R. Moldova. Sprijinim autoritățile de la Chișinău în procesul de screening. Avem un program de transfer de expertiză în derulare. Toate demersurile noastre vin de propria experiență. Este important să valorificăm împreună orice oportunitate privind negocierile de aderare. Un element important a fost cooperarea bilaterală la nivel sectorial. Acordăm atenție proiectelor comune de ineterconectare. Suntem solidari cu Ucraina și pentru lupta dreapta a poporului ucrainean cu Federația Rusă. Contextul electoral face ca atacurile hibride ale Rusiei asupra R. Moldova să fie din ce în ce mai agresive, efectele sunt resimțite și de cetățeni.”

Ministrul afacerilor externe și integrării europene al Republicii Moldova, Mihai Popșoi: „...Apreciem enorm sprijinul României, pe domeniul transfrontalier avem succese remarcabile. Relația noastră exculturală, turistică este strânsă cu România. În același timp și colaborarea în domeniul energetic economic și cel al infrastructurii. Ajutorul oferit epublica. Moldova este în expansiune și ajutorului oferit Ucrainei. Contăm în continuare pe comunatatea internațională să sprijină, inclusiv pe platforma de suport...”

author-img_1

Svetlana Carțîn

Reporter