Social

Peste 100 de feline au fost admirate în cadrul unui concurs de frumuseţe la Palatul de Cultură al Feroviarilor din Chişinău

Peste 100 de feline au fost admirate în cadrul unui concurs de frumuseţe la Palatul de Cultură al Feroviarilor din Chişinău

Palatul de Cultură al Feroviarilor din Chişinău a fost astăzi şi... al pisicilor. Peste 100 de feline au fost admirate în cadrul unui concurs de frumuseţe. Vizitatorii au făcut coadă pentru a le mângâia şi a vota cea mai frumoasă pisică.

Pisici birmaneze, persane, british shorthair sunt doar câteva dintre rasele aduse de stăpâni la concursul de frumuseţe dedicat felinelor, care s-a desfăşurat la Chişinău. Doritorii au avut posibilitatea chiar să-şi cumpere un animal de companie. Preţurile au variat între 250 şi 1000 de euro.

„Este un british longhair. Este de culoare liliac. Bicolor, are două culori, alb şi liliac. Avem acolo şi shorthair. Cele shorthair sunt preferate pentru că au blana mai scură şi lasă mai puţin păr. Acestea necesită o îngrijire mai detaliată, dar periate săptămânal este în regulă.”

„Nouă ne plac concursurile, eu mă duc la ele. Sunt binevenite pentru că oamenii învaţă despre pisici. Ănvaţă să aleagă o pisică bună, să aleagă o pisică sănătoasă.”

„Aceste pisici britanice sunt mai drăgostoase, mai line într-un fel. Sunt pisici care sunt mai energice, le place să stea mai mult prin casă. Altele le place să stea în ogradă.”

Iubitorii de animale au venit în număr mare să admire pisicile, iar cei mai încântați au fost copiii.

„Sunt un iubitor mare de animale. E o plăcere pentru mine să vin şi să văd pisicile, rasele foarte tare mă interesează.”

„Eu prima dată vin aici. Sunt foarte fascinat. Noi am venit aici special că avem motan acasă şi am vrut să văd cum arată alţii.”

„Pe mine mau imperionat cel mai mul flopele. Mai multe flope sunt acolo, dar nu le ştiu la toate numele.

–Ai pisică acasă?

– Am la bunica două.”

Evenimentul a fost organizat de Clubul iubitorilor de pisici din Republica Moldova, iar concursul a adunat peste 100 de pisici.

ANA SÎRCU, organizator: „Expoziţia de pisici este organizată de clubul "Legenda Moldovei", este clubul iubitorilor de feline, din care fac parte crescători autorizaţi. Aici la expoziţie găsiţi cele mai bune exemplare de pisici pe care le avem în Moldova. Dar, avem şi oaspeţi din Ucraina şi România.”

Expoziţia de pisici este va fi deschisă până mâine. Biletul de intrare costă 30 de lei, iar pentru copiii mai mici de şapte ani, accesul este liber.

author-img_1

Cristina Popescu

Reporter