Social

Condiţii proaste în căminul Centrului de Excelenţă în Transporturi din Chişinău

Condiţii proaste în căminul Centrului de Excelenţă în Transporturi din Chişinău

Condiţii proaste în căminul Centrului de Excelenţă în Transporturi din Chişinău. Tavanul şi pereţii plini de mucegai şi podeaua nereparată de ani buni - aşa arată una dintre camerele unde au fost repartizaţi câţiva propaspeţi studenţi. Indignaţi, tinerii au postat imaginile din cămin pe reţelele sociale. Abia după acest episod, conducerea instituţiei s-a autosesizat şi a promis că va repara camera.

Administratorul căminului nr. 1 al Centrului de Excelenţă în Transporturi susţine că nu ştia că în camera repartizată unui student s-a format mucegai. Ba mai mult, el susţine că igrasia era ascunsă după tapet.

MARIA TÎLTU, administrator de cămin: „Au vrut în camera asta. Dar nu a fost posibilitate să se cazeze pentru că nu e în stare bună pentru ca să stea copilul... şi o să facem reparaţii şi, poftim, pe urmă o să se cazeze”.

Directorul Centrului de Excelenţă susţine că mucegaiul s-a format din lipsa de aerisire, dar şi a faptului că, anii trecuţi, studenţii obişnuiau să-şi usuce hainele în încăpere.

BORIS RUSU, director, Centrul de Excelenţă în Transporturi: „Când s-au scos tapetele, ca să se facă reparaţie, s-a observat acest mucegai, de aceea în camera aceasta nu a fost preconizată cazarea de elevi. - Dar anul trecut cineva a locuit în această cameră?! – Vedeţi că... odaia aceasta este fără balcon, dacă nu greşesc.  Şi elevii aveau obiceiul să-şi usuce hainele spălate pe calorifere, în odaie. Alte odăi, care sunt în cămin – în jur de 80, toate sunt reparate şi toate corespund cerinţelor sanitar igienice. Vă puteţi convinge şi singuri”.

Cu toate acestea, echipa noastră de filmare a observat o situaţie similară că şi în alte camere din cămin. Studenţii deja cazaţi îşi aşteaptă părinţii ca să-i ajute să repare încăperile.

Solicitaţi pentru o reacţie, responsabilii de la Ministerul Educaţiei ne-au spus că vor reveni cu un răspuns, lucru ce nu s-a întâmplat până la această oră. 

În cele trei cămine ale Centrului de Excelenţă în Transporturi locuiesc 650 de studenţi.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter