Social

Au fost identificate persoanele care au vandalizat clădirile Curţii Supreme de Justiţie şi Companiei Teleradio-Moldova

Au fost identificate persoanele care au vandalizat clădirile Curţii Supreme de Justiţie şi Companiei Teleradio-Moldova

Ministrul de Interne a precizat că fac parte din acelaşi grupare cu cei care, acum câteva zile, au murdărit cu vopsea alte două instituţii publice.

ADRIAN EFROS ministrul Afacerilor Interne: Au fost identificate persoanel care a vandalizat şi a clădirii Teleradio Moldova şi a Curţii Supreme de Justiţie, la o zi după ce au vandalizat clădirea Guvernului? Noi avem investigaţii mult mai ample pe aceste acţiuni şi toate persoanele au fost identificate, reţinute şi vor fi sancţionate în conformitate cu Legislaţia în vigoare. Aceste persoane au fost de mai multe ori al instruiri la Moscova şi au primit instrucţiuni cum să detabilizeze.

Săptămâna trecută, după ce clădirea Guvernului şi a Ministerului Muncii au fost vandalizate cu vopsea, poliţiştii au făcut mai multe percheziţii într-un dosar penal privind planificarea și organizarea unor acţiuni de destabilizare în Republica Moldova.

La scurt timp, au fost reţinute mai multe persoane iar doi tineri care au aruncat vopsea pe cele două clădiri publice au ajuns în arest, pentru 20 de zile. Ei au recunoscut că au legătură cu gruparea fugarului condamnat Ilan Şor, iar pentru fapta lor au primit cinci mii de euro.

Reprezentanţii poliţiei spun că suspecţii fac parte dintr-un grup de 20 de persoane care a plecat la Moscova unde a fost instruit cum să organizeze proteste la Chișinău.

Până în prezent, oamenii legii au reuşit să identifice 13 persoane din această grupare.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter