Social

Peste 280 de copii refugiați beneficiază de cursuri gratuite de învățare a limbii române

post-img
imagine

Primăria Chișinău informează că în parteneriat cu Centrul de Caritate pentru Refugiați și cu sprijinul Înaltului Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați, desfășoară un program de studiere a limbii române pentru copiii refugiați strămutați pe teritoriul Republicii Moldova.

„Peste 280 de copii refugiați beneficiază de cursuri gratuite de învățare a limbii române. Lecțiile se desfășoară în 5 instituții de învățământ din municipiul Chișinău, unde învață și copii refugiați, având loc de două ori pe săptămână, câte 90 de minute, în două grupe de câte 20 de copii. Cursurile sunt susținute de profesori calificați, specializați în predarea limbii române”, informează viceprimarul Capitalei, Angela Cutasevici.

Pentru desfășurarea acestui program, instituțiile gazdă au fost dotate cu echipament tehnic modern, precum proiectoare, laptopuri, imprimante și table interactive. De asemenea, cu sprijinul organizației partenere CCR – „Help – Hilfe zur Selbsthilfe”, finanțat de Aktion Deutschland Hilft (Germania), a fost achiziționat mobilier necesar sălilor de studiu.

Acest program este important, având în vedere numărul mare de refugiați ucraineni care beneficiază de protecție temporară în capitală, printre care și 8.333 de copii. Este evident că învățarea limbii române reprezintă un aspect esențial al procesului de integrare, care le oferă copiilor şi adulților posibilitatea de a se adapta mai ușor la viața din Republica Moldova, se menționează în comunicatul primăriei.

author-img_1

Iuliana Adiaconiței

Reporter