Actualitate

Un cetățean rus a încercat să treacă frontiera R. Moldova cu un pașaport ucrainean falsificat

post-img
Poliția de Frontiera

Un cetățean al Federației Ruse ar fi încercat să treacă frontiera Republicii Moldova cu pașaport ucrainean falsificat. Cazul a fost înregistrat în punctul de trecere a frontierei Leușeni, ieri, 8 septembrie 2024. Străinul a intrat în vizorul autorităților după ce a fost selectat pentru verificări suplimentare, în baza profilului de risc.

ZFR

În timpul controlului de frontieră efectuat asupra pasagerilor rutei „Chișinău-București”, polițiștii de frontieră au descoperit că persoana vizată a prezentat un pașaport aparent emis de autoritățile ucrainene. Însă, la o examinare mai amănunțită, prin utilizarea echipamentului special, s-a stabilit că documentul prezintă semne evidente de falsificare. Confruntat cu această situație, cetățeanul a refuzat să ofere orice declarații cu privire la proveniența pașaportului falsificat.

În cadrul procedurii de control, persoana a fost nevoită să furnizeze din telefonul său mobil datele sale reale, inclusiv o copie a pașaportului original. Verificările ulterioare au scos la iveală o alertă Interpol pe numele acestuia, legată de escrocherie.

Documentul falsificat a fost ridicat și transmis pentru expertiză criminalistică detaliată, iar cercetările continuă, pentru a stabili toate circumstanțele și a aplica măsurile legale care se impun.

author-img_1

Lidia Gorka

Reporter